Adana'da "Srebrenitsa Şehitleri Anıtı" - Son Dakika
Güncel

Adana'da "Srebrenitsa Şehitleri Anıtı"

Adana\'da "Srebrenitsa Şehitleri Anıtı"

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Dzanko: "Anıt yalnızca Adana'nın değil, tüm Türkiye'nin Bosna Hersek'e mesajıdır"

22.02.2014 16:39

Büyükşehir Belediyesi tarafından "Srebrenitsa Şehitleri" anısına yaptırılan anıt açıldı.

Merkez Parkta'ki anıtın açılışı için düzenlenen törende Bosna Hersek ve Türkiye milli marşları çalınarak şehitler için saygı duruşunda bulunuldu.

Bosna Hersek'in Ankara Büyükelçisi Damir Dzanko, törende yaptığı konuşmada, açılışı yapılan anıtla 1995 yılında kaybedilenlerle ilgili dostluk mesajı verildiğini ifade etti.

Adana'da Aliye İzzetbegoviç adını taşıyan bir bulvar, Srebrenitsa şehitlerine adanmış bir orman bulunduğuna dikkat çeken Dzanko, iki ülke arasındaki bağların daha da güçleneceğine işaret etti.

Srebrenitsa'da yaşanan soykırıma ilişkin duyarlılığa hep beraber şahit olduklarını dile getiren Dzanko, "Bugün 1995'te kaybettiklerimizle ilgili bir dostluk mesajı verilmektedir. Bu anıt yalnızca Adana'nın değil, tüm Türkiye'nin Bosna Hersek'e mesajıdır. Adana'da Aliye İzzetbegoviç adına bir bulvar bulunuyor. Stebrenitsa şehitlerine adanmış bir orman oluşturulmuş durumda ve bir de anıt açılışı yapıyoruz. Aramızdaki bağları güçlendirerek daha farklı, daha güzel işler yapacağımızı umut ediyorum" diye konuştu.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan vekili Zihni Aldırmaz da Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneğinin etkinliklerinden birinde gündeme getirilen fikirden yola çıkılarak anıtın yapımına başlandığını kaydetti.

Aldırmaz, "Bu anıtı yapmamızın sebebi Bosna'yı hiç bir zaman unutmadığımızı, unutmayacağımızı göstermek. Anıt, sevginin saygının birlikteliğin bir anıtı olacak" dedi.

Adana Balkan Boşnak Türkleri Derneği Başkanı Züleyha Özbek ise 1995 Srebrenitsa katliamının yalnızca Boşnaklara yönelik değil, Avrupa'daki son Türk ve İslam kimliğine yönelik olduğunu ifade etti.

Özbek, anıtın üzerindeki mavi kelebeklerin katliamda yaşananların simgesi olduğuna dikkati çekti.

Konuşmaların ardından anıtın açılışı yapıldı. Vali Yardımcısı Cengiz Horozoğlu Büyükelçi Dzanko'ya, Dzanko da Adana Büyükşehir Başkan vekili Aldırmaz'a plaket verdi. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana'da 'Srebrenitsa Şehitleri Anıtı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement