Adana demokrasi için kenetlendi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile başta İstanbul Yenikapı olmak üzere tüm yurtta düzenlenen 'Demokrasi ve Şehitler Mitingi', Adana'da her kesimden binlerce kişiyi birbirine kenetledi.
Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen miting için sabah erken saatlerden itibaren geniş güvenlik önlemi alındı. Adanalılar, öğle saatlerinden itibaren alana ellerindeki Türk Bayrakları ile geldi. Kentin farklı bölgelerinde toplananlar, Uğur mumcu Meydanı'na yürüdü. Adana Adliyesi önünde toplanan hakim ve Cumhuriyet Savcıları da, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'la birlikte Atatürk Caddesi üzerinden 2 kilometre uzaklıktaki miting alanına yürüyerek ulaştı. İstanbul Yenikapı'da düzenlenen mitingin dev ekranda gösterildiği Uğur Mumcu Meydanı'ndaki mitinge; Avrupa Birliği (AB) Bakanı Ömer Çelik, Adana Valisi Mahmut Demirtaş, milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, ilçe belediye başkanları ile birlikte her kesimden binlerce vatandaş katıldı.
ÇELİK BİRLİK ŞİİRİNİ OKUDU
Ellerindeki Türk Bayraklarını sallayan coşkulu kalabalığa seslenen AB Bakanı Ömer Çelik, FETÖ'cülere seslendi. Mehmet Akif Ersoy'un Birlik şiirini okuyan Çelik şöyle konuştu
Türkiye'nin her yerinde toplanan vatandaşlarımızı İstasyon Meydanı'ndan selamlıyoruz. Türkiye'de darbe girişimi olduğu zaman ilk önce ayağa kalkan, kaderimiz Türkiye ile bir diyen Azerbaycan'daki kardeşlerimizi, Filistin'deki kardeşlerimizi, Bosna Hersek'teki, Suriye'deki, İslam Dünyası'nın her yanındaki kardeşlerimizi İstasyon Meydanı'ndan muhabbetle selamlıyoruz. 15 Temmuz darbe girişimindeki bu hainler asla Türk ordusunun mensubu olamayacak, asker elbisesini üzerine geçirmiş bu hainler, milli irademizi çalmaya kalktılar. Türkiye'nin milli iradesini çalıp başka onu başka güçlerin hizmetine satacaklardı. Şimdi buradan FETÖ denilen terör örgütüne 3-5 tane, Pensilvanya'daki terörist başı ve onun uzantıları o teröristler elinde silahla tankla tüfekle karşımıza çıkanlar, şimdi size bütün Adanalılar adına İstasyon Meydanı'ndan sesleniyorum. Cehennem olsa gelen, göğsümüzde söndürürüz. Bu yol ki Hak yoludur, dönme bilmeyiz, yürürüz. Düşer mi tek taşı sandın harim-i namusun, meğer ki harbe giden son nefer şehit olsun. Şu karşımızdaki mahşer kudursa, çıldırsa, denizler ordu, bulutlar donanma yağdırsa, Bu altımızdaki yerden bütün yanardağlar, taşıp da kaplasa afakı bir kızıl sarsar, değil mi cephemizin sinesinde iman bir; Sevinme bir, acı bir, gaye aynı, vicdan bir, Değil mi ortada bir sine çarpıyor, yılmaz, cihan yıkılsa emin ol bu cephe sarsılmaz.
Mitingde ayrıca Adana Valisi Mahmut Demirtaş ve Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de konuşma yaptı.
Son Dakika › Güncel › Adana Demokrasi İçin Kenetlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.