'Kuzum ben buradayım sen mezarda, nasıl dayanayım?'
ŞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışmada ağır yaralanan ve tedavi gördüğü GATA'da 12 Şubat'ta şehit olan jandarma uzman çavuş Enver Buğur'un annesi Sevim Buğur, oğlunun mezarı başında ağlayıp "Kuzum ben buradayım, sen mezarda. Nasıl dayanayım" diye feryat etti.
Adana'da 18 Mart Şehitleri Anma Günü dolayısıyla, merkez Yüreğir İlçesi'ndeki Asri Mezarlıkta bulunan şehitlikte tören düzenlendi. Adana Valisi Mustafa Büyük, CHP Adana Milletvekilleri Zülfikar İnönü Tümer ve İbrahim Özdiş, 6'ıncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Osman Erbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Hüseyin Sözlü'nün de katıldığı törene şehit yakınları, öğrenci ve vatandaşlar ilgi gösterdi. Askerlerin şehit mezarları başında silahlı nöbet tuttuğu törende Adana İl Müftüsü Arif Gökce'nin okuduğu duaya herkes eşlik etti. Şehitlerin anılıp terörün kınandığı ve öğrencilerin günün önemiyle ilgili şiir okuduğu törenin ardından, Vali Büyük ve beraberindekiler mezarlara karanfil bıraktı.
'NASIL DAYANAYIM'
Şehit aileleri ve yakınları da mezar başında dua okuyup ağladı. Şırnak'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lı teröristlerle girdiği çatışma sonrası yaralanıp tedavi gördüğü GATA'da 12 Şubat'ta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Enver Buğur'un ailesi de mezar başında toplandı. Aile bireylerinin gözyaşı dökmesi herkesi duygulandırdı. Feryat eden şehidin annesi Sevim Buğur ise, "O benim kuzumdu. Kuzum ben buradayım, sen mezarda. Nasıl dayanayım. Güzel kuzum, Ben kuzumsun ne yapacağım" diye ağladı. Şehit ailesi, annesi Sevim Buğur'u teselli etmeye çalıştı.
Son Dakika › Güncel › Adana 'Kuzum Ben Buradayım Sen Mezarda, Nasıl Dayanayım?' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.