Adana Nevruz Günü, Polis Merkezlerine Saldırı Son Anda Önlendi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Adana Nevruz Günü, Polis Merkezlerine Saldırı Son Anda Önlendi

22.03.2018 10:38

Adana'da, 21 Mart Nevruz günü polis merkezinlerine saldırı yapmak isteyen 5'i çocuk 10'u kadın 47 kişi yakalandı.

Adana'da, 21 Mart Nevruz günü polis merkezinlerine saldırı yapmak isteyen 5'i çocuk 10'u kadın 47 kişi yakalandı. Otluk alanda yapılan aramalarda ise 5 kaleşnikof marka silah, 88 şarjör, bu silahlara ait 32 mermi, 17 el bombası ve 12 el bombası fünyesi ile polis telsizi ele geçirdi. Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücaele Şube Müdürlüğüne bağlı ekipleri Nevruz öncesi terör örgütü PKK'nın Adana'da polis merkezlerine saldırı yapacağı bilgisi aldı. Suriye'den Türkiye'ye çok sayıda mühimmat sokulduğu ihbarınınıda alan polis 16 Mart'ta 50 adrese şafak vakti eş zamanlı operasyon düzenledi. Özel harekat polisleri ve helikopterin de katıldığı baskınlarda 5'i çocuk 10'u kadın 47 kişi gözaltına alındı.

OTLUK ALANA GİZLENMİŞ

Yapılan aralarda ise PYDYPG tarafından Adana'ya getirilen mühimmatların otluk bir alana saklandıp, Nevruz günü polis merkezlerine saldırı yapılacağını bilgisine ulaşıldı. Polis ise otluk araziye girip, 5 kaleşnikof marka silah, 88 şarjör, bu silahlara ait 32 mermi, 17 el bombası ve 12 el bombası fünyesi ile polis telsizi buldu. Olay yeri inceleme ekipleri ise el bombaları ve uzun namlulu silahlar üzerinde parmak izi çalışması başlatarak teröristelirin kimliğine ulamaşaya çalışıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Adana Nevruz Günü, Polis Merkezlerine Saldırı Son Anda Önlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement