Adana Valiliğinden "Roman" Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Adana Valiliğinden "Roman" Açıklaması

Adana Valiliğinden "Roman" Açıklaması

Vali Coş'un bazı sözlerinin bazı internet sitelerinde Roman vatandaşları rahatsız edecek şekilde çarpıtıldığı bildirildi

28.06.2013 17:48

Adana Valiliği, Vali Hüseyin Avni Coş'un bazı sözlerinin Roman vatandaşları rahatsız edecek şekilde çarpıtıldığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, özel bir hastanede tümör ameliyatı olması sağlanan 6 yaşındaki Ali Utku Yücel'e yardım eli uzatan Coş'u, konuyla ilgili "usulsüz harcama yaptığı" gerekçesiyle Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na şikayet eden ve adını da kullanarak milletvekilleri ile valilere mektup yazan kişinin, Coş'un bazı sözlerini de çeşitli medya kuruluşlarında çarpıtan kişi olduğu belirtildi.

Yapılan yardımın söz konusu kişi tarafından, "reklam" olarak nitelendirildiği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Bu yardımı Kamu Görevlileri Etik Kurulu'na şikayet eden şahsın, aynı zamanda Sayın Valimizi yıpratmak ve çalışmalarını engellemek amacıyla, içeriği tamamen asılsız, yalan ve gerçekle bağdaşmayan hakaret ve iftira içeren yüzlerce mektubu TBMM'nin 550 milletvekiline ve 80 il valisine göndermekle yargılanan kişidir. Bu kişinin kamu kaynaklarıyla kentin her tarafını resimli reklamlarıyla dolduranlara karşı kayıtsız kalıp, ihtiyaç sahibi vatandaşa yapılan yardımı 'reklam' diye şikayet etmesindeki garabete vurgu yapmak için Türk toplumuna 18'inci yüzyıllarda girmiş ve günümüze kadar gelmiş 'Merd-i kıpti şecaatin arzederken sirkatin söyler' sözü kullanılmıştır. Bu sözün Türkçe anlamını söylerken bazı teşbihlerin Roman vatandaşlarımızı rahatsız edecek şekilde çarpıtıldığı üzüntüyle müşahede edilmiştir. Roman vatandaşlarımız, aziz milletimizin eşit, özgür ve değerli bireyleri olarak çalıştığımız her ilde yakın dostluklar kurduğumuz ve hizmette önem ve öncelik verdiğimiz bir toplum kesimidir. Roman kardeşlerimizi hedef alan, onları incitmek maksadıyla bir beyanımız hiçbir zaman olmamıştır ve olamaz. Söylenen söz, iftira ve karalama ile valimizi hedef alan şahıslara yöneliktir. Roman vatandaşlarımızı hedef alan bir açıklama veya beyanı içermemektedir." - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Adana Valiliğinden 'Roman' Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement