Adıyaman'da arıcılıkla uğraşan yetiştiriciler için eğitim düzenlendi.
Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından İpekyolu Kalkınma Ajansı desteğiyle "Organik Arı Ürünlerinin İnovatif Yöntemlerle Katma Değerinin Artırılması" projesi kapsamında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Konferans Salonunda ana arı yetiştiriciliği eğitimi başladı.
İl genelinde 74 bin kovanda bal üretimi yapılan Adıyaman'da, arı yetiştiricilerine verilecek 10 gün süreli eğitimle verimliliğin artırılması amaçlanıyor.
Adıyaman Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Adil Alan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentte arıcılıkta çok ciddi gelişmeler olduğunu söyledi.
Arıcılıkta 2023 yılına kadar Adıyaman'ı adından söz ettiren bir il haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Alan, "Arıcılık ve bademciliği bir birinden ayırt etmek mümkün değil. İkisi birbirinin tamamlayıcısıdır. Badem verimini yüzde 80 arı artırdığı için biz arıcılığı çok önemsiyoruz. Hedefimiz 2023 yılına kadar 100 bin kovana çıkmak." diye konuştu.
Kursta eğitimen olarak görev alan Prof. Dr. Muhsin Doğaroğlu da Adıyaman arıcılığın yeniden yaşatılması adına eğitimlere başladıklarını belirtti.
Arıcıların modern arı yetiştiriciliğinde karşılaştıkları sorunlar neler gibi konular üzeride duracaklarını aktaran Doğaroğlu, "Adıyaman'da arıcılıkta temel sorunları çözmek suretiyle burada mükemmel arıcılık modeli oluşturacağız. Arıcılığı bu bölgede hayvancılık gelirleri bakımından temel esaslara dayanan bir üretim şekline dönüştürmeye çalışacağım." dedi.
Son Dakika › Güncel › Adıyamanlı Arı Yetiştiricileri İçin Eğitim Düzenlendi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?