Hopa'da meydana gelen sel felaketinin ardından vatandaşlar afetin yaralarını sarmaya başladı.
Afetin ardından çamur yığınına dönen ev ve iş yerleri su olmadığı için güçlükle temizleniyor. Elektriğin olmaması ve suyun da halen kesik olması nedeniyle halk temizlik için belediye tankerlerinden su alıyor.
Vatandaşlar, "Buraya bir bakın, burası batmış durumda. Lütfen bize ellerinden gelenin daha fazlasını yapsınlar" diyerek yardım istedi.
Ayrıca Bölgeye CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ve HDP Milletvekilleri Bora Taylan, ile Feyza Üstün gelerek incelemelerde bulundu.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Bekaroğlu İncelemede bulunurken yaptığı açıklamada, "Karadeniz sahil yolu dağların önüne set çekmiş durumda. Bu bir değil üç değil defalarca bunu söyledik. Ama uyarılarımızı kimse dikkate almadı ve böyle vahim durumlarla karşılaştık" dedi.
Ayrıca Halkevleri başkanlığında sivil toplum örgütleri bir araya gelerek Hopa Meydanı'nda afet masası oluşturuldu. - ARTVİN
Son Dakika › Güncel › Afetin Yaraları Sarılmaya Başlandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.