Afganistan'da Şii Hazaralara Saldırı: 14 Ölü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Afganistan'da Şii Hazaralara Saldırı: 14 Ölü

12.09.2024 23:47

Afganistan'da Daykundi ve Gor vilayetleri sınırında bulunan Karyudal bölgesinde Şii Hazaralara yönelik silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. Saldırıya uğrayanlar, Kerbela'yı ziyaret eden yakınlarını karşılamak için Karyudal bölgesine gitmişti.

Afganistan'da Şii Hazaralara yönelik silahlı saldırıda 14 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

TOLO News'a göre, Daykundi ve Gor vilayetleri sınırında bulunan Karyudal bölgesinde kimliği bilinmeyen silahlı kişiler, Şii Hazaralara saldırı gerçekleştirdi.

Saldırıda en az 14 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Saldırıya uğrayanların, Daykundi vilayetinin Sengi Taht ilçesi sakinleri olduğu, Kerbela'yı ziyaret eden yakınlarını karşılamak için Karyudal bölgesine gittikleri aktarıldı.

Silahlı kişilerin, fotoğraf çekme bahanesiyle ilçe sakinlerini taşıyan otobüsü durdurduğu ve ardından üzerlerine ateş açtığı kaydedildi.

Afganistan yönetiminden henüz bir açıklama yapılmadı.

Afganistan'da terör örgütü DEAŞ başta olmak üzere çeşitli silahlı gruplar, sık sık Afgan Şiileri silahlı ya da bombalı saldırılarla hedef alıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Afganistan'da Şii Hazaralara Saldırı: 14 Ölü - Son Dakika


Advertisement