Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstenen Sanığa Tahliye - Son Dakika
Güncel

Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstenen Sanığa Tahliye

Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstenen Sanığa Tahliye

İzmir'in Bornova İlçesinde, beş ay önce pompalı av tüfeği ile eşi Emine Demirci'yi öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Mustafa Demirci tahliye edildi.

11.10.2013 16:59

İzmir'in Bornova İlçesinde, beş ay önce pompalı av tüfeği ile eşi Emine Demirci'yi öldürmek suçundan müebbet hapis istemiyle tutuklu yargılanan Mustafa Demirci tahliye edildi. Sanık çıktığı son duruşmada, eve aşırı derecede alkollü geldiğini, asılı bulunan pompalı av tüfeğini incelerken ateş aldığını, eşini öldürme gibi bir kastı olmadığını belirterek tahliyesini istedi. İddia makamı savcı, sanığın eşini öldürmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın eyleminin TCK'nın 22/6'ncı maddesinde düzenlenen, 'Taksirli hareket sonucu neden olunan netice, failin kişisel ve ailevi durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez' hükmüne göre ceza vermeden tahliye etti. Duruşmaya katılan ve karara tepki gösteren Emine Demirci'nin yakınları kararı temyiz edeceklerini belirtti.

EŞİNİ BAŞINDAN VURDU

Olay, Bornova Evka-4 semtinde 5 ay önce meydana geldi. Mustafa Demirci, dışarıda arkadaşları ile birlikte alkol aldı. Gece eve gelen Demirci, odada asılı bulunan pompalı av tüfeğini eline alarak incelerken, bir yandan da eşiyle sohbet etmeye başladı. Kısa bir süre sonra elindeki av tüfeği ateş alarak yanında bulunan eşini başından vurdu. Emine Demirci kanlar içinde yere düşerken, av tüfeğini alarak kaçan Mustafa Demirci, polisi arayarak eşini vurduğunu söyledi. Eve gelen polis ve sağlık ekipleri, Emine Demirci'yi ölmüş vaziyette buldu.

Mustafa Demirci kısa bir süre sonra yakalandı. Soruşturmayı yürüten savcı, Mustafa Demirci'nin ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanmasını istedi.

"KAZAYLA VURDUM"

İzmir 9.Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan son duruşmada tutuklu yargılanan sanık Mustafa Demirci, eşini kazayla vurduğunu ve pişman olduğunu belirterek, "Nasıl oldu bilmiyorum, tüfek bir anda yanlışlıkla ateş aldı" dedi. İddia makamı savcı, sanığın ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, kısa bir aranın ardından, sanığın eyleminin TCK'nın 22/6'ncı maddesinde düzenlenen 'Taksirli hareket sonucu neden olunan netice, münhasıran failin kişisel ve ailevi durumu bakımından, artık bir cezanın hükmedilmesini gereksiz kılacak derecede mağdur olmasına yol açmışsa ceza verilmez' hükmüne göre ceza vermeden tahliye edilmesine karar verdi. Ölen Emine Demirci'nin yakınları karara tepki göstererek Yargıtay'a başvuracaklarını belirtti. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ağırlaştırılmış Müebbet Hapsi İstenen Sanığa Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement