Ağrı'da 90 Dakikalık Bonzai Filmi Çektiler - Son Dakika
Güncel

Ağrı'da 90 Dakikalık Bonzai Filmi Çektiler

Ağrı\'da 90 Dakikalık Bonzai Filmi Çektiler

Patnos'ta esnaflık yapan Yılmaz Kahraman, bonzai ve uyuşturucu maddeleriyle mücadeleyi anlatan 'Nereye kadar' filminin senaryosunu 3 ayda tamamladı.

13.03.2015 11:20  Güncelleme: 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşayan esnaf Yılmaz Kahraman'ın yazdığı senaryo 90 dakikalık sinema filmine dönüştürüldü. Öğrencileri ölüme götüren bonzaiye alıştıran çete ile mücadele eden bir esnafın çabalarını anlatan filmde 100 Patnoslu rol aldı.

SENARYOYU 3 AYDA TAMAMLADI

Patnos ilçesinde otomobil alım satımı yapan ilkokul 2'nci sınıftan terk 25 yaşındaki Yılmaz Kahraman, bonzai ve uyuşturucu maddeleriyle mücadeleyi anlatan 'Nereye kadar' filminin senaryosunu 3 ayda tamamladı. Kahraman'ın senaryosunu yönetmen Yakup Dinç 2 ayda 90 dakikalık film haline getirdi. Filmde 100 kadar Patnoslu rol aldı.

"GENÇLERİN DRAMINI GÖRDÜM"

Uyuşturucu batağına düşürülen gençlere yardım eden 'esnaf Yusuf' karakterini filmde canlandıran Yılmaz Kahraman, "Ailelerin birçoğu çocuklarını okula gönderdiği için ilgilenmiyor. Bonzaiyi kullananların yaşı ortaokula kadar düşüyor. Filmde uyuşturucu mafyası okullara bonzaiyi öğrenci kılığında sokuyor. Esnaf Yusuf ise uyuşturucu satanlarla mücadele ediyor. Gençlere doğru yolu gösterip onların yararlı faaliyetlerle uğraşmasını sağlıyor. Filmin sonunda kötü adamların hepsi ölüyor. Esnaf Yusuf'u da uyuşturucu baronu kardeşinin düğününde öldürüyor. Film gençlere örnek olabilir. Filmin vizyona girmesi için sponsorlardan destek bekliyorum. Son zamanlarda televizyonlarda ve yakın çevremde bonzai ve uyuşturucu madde alan gençlerin dramını gördüm. Bu yüzden bu filmi çektim" diye konuştu.

"ESNAF VE BELEDİYE DESTEK VERDİ"

İstanbul'da 16 yıldır yönetmenlik yapan Yakup Dinç ise "Filmi çekmek için hiç bütçemiz yoktu. Patnos esnafı ve belediyesi bize destek verdi. Çok teşekkür ediyorum. Oyunculara ve teknik ekibe hiçbir şekilde ücret vermedik. Filmin fragmanını hazırlıyoruz. Yayınlanması için umarım bize gereken desteği verirler. Çünkü filmimiz gerçekten gençler için tam bir ders niteliğinde" dedi.




Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağrı'da 90 Dakikalık Bonzai Filmi Çektiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement