Ağrı'nın Küçük Valisi Karlı Çıktı - Son Dakika
Güncel

Ağrı'nın Küçük Valisi Karlı Çıktı

Ağrı\'nın Küçük Valisi Karlı Çıktı

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, makam koltuğunu İlköğretim sekizinci sınıf öğrencisi Bahadır Yalvaç'a bıraktı.

24.04.2012 09:25

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle makam koltuğunu İlköğretim sekizinci sınıf öğrencisi Bahadır Yalvaç'a bıraktı.

Protokol girişinde alınan İMKB İlköğretim Okulu öğrencileri Bahadır Yalvaç, Serap Tursun, Dilruba Güneş ve İsmail Aydın iler Okul Müdürü Erkan Kösedağ Vali Yerlikaya tarafından kapıda karşılandı.

Vali Yerlikaya'ya çiçek sunan öğrenciler daha sonra Valilik makamına geçtiler. Valilik makamına oturacak Bahadır Yalvaç'tan önce Ağrı Valisi Yerlikaya tarafından kız öğrenciler oturtuldu. Ülkemizin ikinci Bayan Valisi Ağrı'dan olsun diyen Vali Yerlikaya, öğrencilere Sayın Valim diye hitap etti, onların görüş ve önerilerini dinledi. Serap Tursun, Dilruba Güneş ve İsmail Aydın Valilik makam koltuğuna oturup fotoğraf çektirdi. Daha sonra makam koltuğuna oturan günün Ağrı Valisi Bahadır Yalvaç, eğitim öğretim konusunda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verirken, bir de tavsiyelerde bulundu.

Son yıllarda yapılan çalışmalar sonucunda eğitimde güzel gelişmelerin olduğunu belirten Yalvaç, "Ağrı'da derslik sayısı konusunda önemli bir artış var. Köy okulları onarılıyor. Kalorifer sistemine kavuşuyor. Yakında öğrencilere tabletler dağıtılacak. Bu defter ve kitap konusunda hem ekonomik hem de emek konusunda önemli bir avantaj sağlayacak. Eğitim sistemimiz en güzel seviyelere gelecek" diye konuştu.

İnsan ömrünün ortalama altmış yıl olduğunun altını çizen Yalvaç, "16 yıl okul okuyoruz. Öğrence arkadaşlarımıza bir tavsiyem; geriye kalan 44 yıllarını 16 yıla feda etmesinler. 16 yılı en iyi şekilde değerlendirip, 44 yıla feda etsinler ki; geriye kalan ömürlerinde hayatlarını garantiye almış, güzel bir meslek sahibi ve iyi bir evlilik yapmış bireyler olarak yaşasınlar" şeklinde konuştu.

Vali Yerlikaya'dan okulları için fotokopi makinesi isteyen Bahadır Yalvaç'a, Vali Yerlikaya, "Vali sensin. İhtiyaç varsa, Milli Eğitim'den sorumlu Vali Yardımcısını ara ve talimatını ver. Sorunu çözsünler" dedi. Bunun üzerine Vali Yardımcısı Özkan Demirel'i arayan Yalvaç, okulun ihtiyacı olan fotokopi makinesinin Perşembe gününe kadar gelmesini istedi. Vali Yerlikaya ayrıca, okul tarafından hazırlanan "Engelleri Sporla Aşalım" adındaki SODES projesine de destek vereceklerini söyledi.

Oldukça sıcak bir ortamda geçen ziyarette öğrencilerin sorularını yanıtlayan Vali Yerlikaya, eğitim hayatını anlattı ve hedeflerini açıkladı.

23 Nisan'ın dünyada çocuklara adanmış ilk ve tek bayram olduğunu belirten Vali Yerlikaya, "Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk gelecek nesillere karşı olan sevgi ve güveninin bir göstergesi olarak, onlara demokratik, laik ve çağdaş Cumhuriyete sahip çıkma görevini vermiştir. Bizler de, gelecek nesillerimiz de bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyor. Ben buradaki çocuklarımızın şahsında bütün dünya çocuklarının bayramını kutluyorum" dedi.

Ziyaret sonrasında Ağrı Valisi Ali Yerlikaya tarafından öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı'nın Küçük Valisi Karlı Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement