Ağrı Tanıtım Atağında - Son Dakika
Güncel

Ağrı Tanıtım Atağında

Ağrı Tanıtım Atağında

Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ağrı'nın Değerlerini Tanıtmak Ve Bunları İyi Bir Şekilde Değerlendirmek İçin Çalıştıklarını Kaydetti.

20.10.2010 10:53

Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Ahmed-i Hani, Urartu Kalesi, Balık Gölü, Diyadin Kaplıcaları, Hamur Kümbeti, Beyazıt Camii, Tokluca Kalesi, Meya Mağaraları, Nuh'un Gemisi gibi birbirinden önemli turistik değerlere sahip olan Ağrı, sahip olduklarının korunması, tanıtılması ve doğru değerlendirilmesi için tanıtım atağına geçti.

Vali Ali Yerlikaya'nın göreve gelmesiyle tarihi ve turistik yerlerle ilgili birçok proje geliştirilirken, bazı projeler bu yıl start aldı. Ağrı Dağı, İshakpaşa Sarayı, Ahmed-i Hani Türbesi'nin yolu ile ilgili çalışmalar bu yıl başlandı. Önümüzdeki yaz sezonunda devam edilecek çalışmaların yanı sıra, Ağrı'nın tarihi yerleri, yurtiçi ve yurtdışında düzenlenen sempozyum, seminer ve fuarlarda tanıtılacak.

Konu hakkında bir açıklama yapan Ağrı Valisi Ali Yerlikaya, Ağrı Dağı ile ilgili yaptığımız çalışmalarla birlikte bu yıl ilk kez Ağrı Valilik Tırmanışı düzenledik. Bu kapsamda uluslar arası düzeyde bir katılım gerçekleşti. Yurtiçi ve yurtdışında katılan toplam 210 dağcımızla bir ilke imza attık. Yapılacak çalışmalarla birlikte Ağrı Dağı'na tırmanışın daha da kolay ve zevkli hale geleceğini kamuoyuna gösterdik. Hava Limanımızın faaliyete geçmesiyle birlikte, Ağrı'ya gezmek ve bir takım faaliyetlerde bulunmak üzere gelecek olan yerli ve yabancı turistlerimizi hava limanından alarak ücretsiz olarak şehir turu yaptırmayı, daha sonra da gezmeyi ve görmeyi arzu ettikleri yerlere ulaşımlarını sağlamayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İshakpaşa Sarayı'nda düzenlenen Ağrı Dağı Efsanesi Operası, 3. Ağrı Dağı ve Nuh'un Gemisi Sempozyumu'nun önemli kültürel faaliyetler olduğunu kaydeden Vali Yerlikaya, bu gün başlayan İpekyolu 1. Turizm Fuarı, önümüzdeki aylarda, İngiltere Londra, Hong Kong, Hollanda ve İzmir'de düzenlenecek fuarlarda da Ağrı'yı ve değerlerini en iyi şekilde tanıtacaklarını kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ağrı Tanıtım Atağında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement