AK Parti İl Başkanı'nın Avukatı Kırılan Gözlüğün Parasını İstedi - Son Dakika
Güncel

AK Parti İl Başkanı'nın Avukatı Kırılan Gözlüğün Parasını İstedi

AK Parti İl Başkanı\'nın Avukatı Kırılan Gözlüğün Parasını İstedi

Adana'da 3 ay önce parti binası önünde plastik sandalye ile dövülen AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude'nin avukatı Ali Çaldır, tutuksuz sanık 37 yaşındaki Cemal Bülüm'den kırılan gözlüğün parasını istedi.

20.09.2011 17:42

Adana'da 3 ay önce parti binası önünde plastik sandalye ile dövülen AK Parti Adana İl Başkanı Mustafa Kebude'nin avukatı Ali Çaldır, tutuksuz sanık 37 yaşındaki Cemal Bülüm'den kırılan gözlüğün parasını istedi.

Olay, 24 Haziran'da meydana geldi. Adana Devlet Hastanesi'ne hizmet veren taşeron firmada bulaşıkçı olarak çalışan 37 yaşındaki Cemal Bülüm, AK Parti İl Başkanlığı'ndan çıkan Mustafa Kebude'ye saldırdı. Olayın ardından yakalanıp, tutuklandı. Hakkında 'yaralama, hakaret ve mala zarar verme' suçlarından toplam 11 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanık Bülüm'ün yargılanmasına Adana 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmada tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi.

İl Başkanı Kebude ile sanık Bülüm, davanın 2'inci duruşmasına katılmadı. İl Başkanı Kebude'nin avukatı Ali Çaldır, olay esnasında kırılan gözlüğünün parasının ödenmesini istedi. Gözlüğün piyasa değerinin 1222 TL olduğunu belirten Çaldır, "Gözlük parasının ödenmesini istiyoruz. Ayrıca, müvekkilime olaydan sonra kaldırıldığı Adana Numune Hastanesi'nde hayati tehlikesi olduğu yönde, Adana Adli Tıp Kurumu'nda ise olmadığı yönde rapor verildi. Bu çelişkinin de giderilmesini istiyoruz" dedi.

Sanık avukatı Demet Ertem de zararı karşılayacaklarını söyledi. Mahkeme, İl Başkanı Kebude'nin olayda hayati tehlike geçirip geçirmediğinin belirlenmesi için dosyanın İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilerek rapor aldırılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Geçen duruşmada sanıktan şikayetçi olduğunu belirten İl Başkanı Kebude, "Partiden çıkınca sanığı gördüm. Oturuyordu. Yanına yaklaşınca ayağa kalktı. Saygıdan zannettim. Beklemediğim bir anda oturduğu sandalye ile başıma vurdu. Sonra bir kez daha vurmak istedi. Yanımdakiler araya girdi. Bu esnada gözlüğüm kırıldı" diye konuşmuştu. Sanık Bülüm ise, ifadesinde şunları söylemişti:

"Hastane yemekhanesinde işçi olarak çalışıyorum. Mustafa Kebude'den daha yüksek maaşlı ve uygun bir yerde çalışmak istediğimi söyledim. Beni bilgi işleme aldırmasını istedim. Bana 'Olabilir' demişti. Onu sormak için gittim. Bana 'İşin olmadı mı?' dedi. Ben de olmadığını söyledim. Ardından parti binasından aşağıya indim. Gece çalışmıştım. Bir sigara içtim. O esnada Mustafa Kebude aşağıya inerek yanımdan geçiyordu. Yanında 10 kişi vardı. Bir anda ne olduğunu anlamadım. Oturduğum tabureyi bir defa vurdum. Kendisine değdiğini dahi bilmiyorum. Başka kimseye vurmadım. Gözlüğünün kırıldığını fark etmedim. Hakaret etmedim. Çok pişmanım."

MKA(OA/İD) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel AK Parti İl Başkanı'nın Avukatı Kırılan Gözlüğün Parasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement