Akhisar'da, Can Dostlarına Özel Park - Son Dakika
Güncel

Akhisar'da, Can Dostlarına Özel Park

Akhisar\'da, Can Dostlarına Özel Park

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde, belediye tarafından hayvanseverlerin, evcil köpeklerini kimseyi rahatsız etmeden gezdirebilmeleri için 'Köpek Parkı' oluşturuldu.

14.05.2019 18:49

MANİSA'nın Akhisar ilçesinde, belediye tarafından hayvanseverlerin, evcil köpeklerini kimseyi rahatsız etmeden gezdirebilmeleri için 'Köpek Parkı' oluşturuldu.

Gölet alanında tel örgülerle çevrilerek, oluşturulan 'Köpek Parkı'na can dostları için su kapları, oyun parkurları ve dışkıların atılabilmesi için çöp kovaları yerleştirildi. 'Köpek Parkı'na evcil hayvanların sorumluluğunun alınması ve parkın temiz tutulması için uyarı levhaları da asıldı. Proje sayesinde hayvan sahiplerinin evcil hayvanlarını rahat gezdirebileceğini kaydeden Akhisar Belediye Başkanı CHP'li Besim Dutlulu, aynı zamanda halka açık alanlarda gezdirilen evcil hayvanlarla ilgili gelen şikayetlerin de önüne geçileceğini söyledi.

'Köpek Parkı' gibi projelerle hayvanlara olan önyargıların da kırılacağını belirten Tuğçe Açıkgöz, "Köpeklerimizi hep tasmasıyla serbest bırakmadan gezdiren insanlarız; çünkü hem insanları rahatsız etmek istemiyoruz hem de köpeklerin koşturmalarını istiyoruz. Aynı zamanda köpeklerimize araç çarpmasından da korkuyoruz. Onların da doğada enerjilerini atmaları gerekiyor. Bu anlamda biz köpek sahipleri ile birleşip tasmaları ile birlikte oynatıyorduk. Böyle bir taleple gittik ve karşılığını aldık, o yüzden ben çok mutluyum. Bunun için de çok teşekkür ediyorum. Şu an böyle serbest bir şekilde doğal, yemyeşil bir ortamda köpeklerimi oynatabiliyorum, enerjilerini atmalarını sağlayabiliyorum. Tedirgin olmadığım gibi kimseyi de tedirgin etmiyorum. Bu anlamda bizim için bu park çok önemli oldu. Parkı gören ve duyan çok sayıda kişi de köpeğini alıp buraya geliyor. Hem köpeklerimiz sosyalleşmiş oluyor hem de bizler başka köpek sahipleri ile tanışıp arkadaş oluyoruz ve paylaşım da bulunabiliyoruz. Çevreden de köpek sahibi olmayan insanlar veya çocuklar gelip köpeklerle tanışıyorlar ve köpekleri seviyorlar. Köpeklere olan daha doğrusu hayvanlara olan önyargıları kırıyorlar" dedi.

Köpek sahiplerinden Eray Açıkgöz de "Buraya evlerinin bahçesinde köpek besleyenlerden de gelenler oluyor. Bizlerden besin değerlerinden köpeklerin oyunlarına, eğitimine kadar pek çok konuda bilgi alıyorlar. Bu sayede onların da bakış açıları değişiyor. Köpeklerimiz için böyle bir alana kavuştuğumuzdan sevinçliyiz" diye konuştu.

- Manisa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akhisar'da, Can Dostlarına Özel Park - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement