Akil İnsanlar Heyeti, Bayburt Valisi Hasan İpek'i makamında ziyaret etti. Türkiye'nin gerçekten tarihi günler yaşadığının altını çizen Vali Hasan İpek, 'Bu anlamda gerçekten akil insanlar grubunun yaptığı çalışmalar tarihte çok önemli yerini mutlaka alacaktır. Dünyanın birçok yerinde terör vardı, birçoğu bitti. Türkiye'nin geçmiş 30 yılına damgasını vuran çok büyük kayıplarımız var. Bir süreç başladı, bu süreçte sizler insanlarımıza bu süreci anlatmak için çok önemli görevler üstlendiniz ve bugün Bayburt'a geldiniz. Bu cesaret isteyen bir görev. Sizlere hem fiili hem sözlü bir çok sözler söyleniyor. Bunlara cesaret edip böyle bir işe gönüllü olarak soyunabilmek gerçekten çok cesaret isteyen bir şey. Sizleri kutluyorum. Bayburt'a son şehidimiz 9 ay önce geldi. İnşallah bundan sonra şehitlerimiz olmaz. Kardeşçe yaşayacağımız ortam Türkiye'de olurö dedi.
Heyet Başkanı Prof. Dr. Yusuf Şevki Hakyemez ise sürecin iyi anlatılması ve yönetilmesi halinde sonuca ulaşacağına inandığını belirterek, 'Zaten meyvelerini alıyoruz. Türkiye genelinde şehit cenazeleri artık yok. Bu çok güzel bir şey. Sorunları siyaset yoluyla birlikte çözmek gerekirö ifadesini kullandı.
Heyet üyeleri daha sonra tarihi Bayburt kalesine çıkarak bir süre kenti izledi. Burada Belediye Başkanı Hasan Ali İpek tarafından karşılanan üyeler, Bayburt'a karşı hatıra fotoğrafı çektirdi.
ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET
Hayat Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez ve üye Fatma Benli, daha sonra 9 ay önce Bitlis'te şehit düşen İdris Karakaşoğlu'nun Esentepe Mahallesi Aybüke Sokak'taki evini ziyaret etti. Şehidin dayısı Coşkun Karakaşoğlu tarafından karşılanan ve uğurlanan heyet üyeleri, basının alınmadığı 25 dakikalık ziyarette şehidin eşi Sevda ile görüştü. Heyet üyelerinin evden ayrıldığı sırada Sevda Karakaşoğlu ve 9 aylık kızı Elanur kapıda objektiflere yansıdı.
Son Dakika › Güncel › Akil İnsanlar Bayburt Valisi İpek'i Ziyaret Etti - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.