Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Hakyemez'in Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Hakyemez'in Açıklaması

Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Hakyemez\'in Açıklaması

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölge Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez dün Artvin'de düzenledikleri toplantıya alınmayan bazı kişilerin dışarıda yaptıkları protesto gösterisine ilişkin DHA'nın haberiyle ilgili 'Düzeltme talebi' başlığıyla açıklama yaptı.

22.05.2013 18:05

Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Bölge Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez dün Artvin'de düzenledikleri toplantıya alınmayan bazı kişilerin dışarıda yaptıkları protesto gösterisine ilişkin DHA'nın haberiyle ilgili 'Düzeltme talebi' başlığıyla açıklama yaptı.

Artvin Şavşat karayolu 10'uncu kilometresinde bulunan Devlet Su İşleri (DSİ) 26'ıncı Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde yapılan toplantıya kendisinin arka kapıdan değil, ön kapıdan girdiğini söyleyen Yusuf Şevki Hakyemez'in açıklaması şöyle:

" Doğan Haber Ajansı'nın 21.05.2013 günü saat 15: 11'de internet sitesine konulan ve Muhammet KAÇAR- Fatih TURAN- Adem GÜNGÖR/ARTVİN, (DHA) imzalı haberde 'Akil İnsanlar Heyeti Karadeniz Grubu, 18'inci ve son durakları Artvin'de protestoyla karşılaşınca, toplantının yapıldığı salona arka kapıdan girmek zorunda kaldı' şeklinde bir ifadeye yer verilmiştir. Ajansın bu haberi alıntılanarak pek çok yerde de kullanılmıştır.

Bu haber gerçeği yansıtmamaktadır. Zira Karadeniz Bölgesi Akil İnsanlar Heyeti Başkanı olarak ben Artvin'de gerçekleştirdiğimiz toplantının olduğu binaya ön kapıdan girdim ve girerken hiçbir protesto ile de karşılaşmadım. Bu durum kamera kayıtlarında da mevcuttur. Heyet üyelerinden toplantıya ön kapıdan giren diğer arkadaşlar da hiçbir protesto ile karşılaşmadılar. Buna rağmen haberin bu şekilde verilmesini kabul etmek mümkün değildir. Basın elbette bu önemli konuda faaliyetlerimizi takip etmek ve her türlü haberi kendi yayın anlayışına uygun biçimde yapmakta serbesttir. Bununla birlikte olmayan bir şeyi yaşanmış gibi göstermeye çalışan haberlerin meslek ilkeleri ile de bağdaşmayacağı açıktır. Terörü sonlandırma amacıyla başlatılan çözüm süreci bağlamında gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin aktarılmasında haberlerin olduğu şekliyle verilmesi bu hassas süreç açısından önem arz etmektedir. Bu nedenle gerekli düzeltmenin yapılmasını talep etmekteyim. 22.05.2013"

Heyet Başkanı Yusuf Şevki Hakyemez'in bu açıklamasından önce de heyette yer alan Taraf gazetesi yazarı Yıldıray Oğur da Twitter'daki hesabında DHA'nın haberini eleştirerek "Doğan Haber Ajansı yine Akillerin kaçacak delik aradığı Kemalist Alice Harikalar Diyarı'ndan bildiriyor" diyerek bu haberin linkini verdi.

DHA OBJEKTİF HABERCİLİK YAPTI

Akil İnsanlar Heyeti'nin Artvin temaslarını izleyen Muhammet Kaçar, Fatih Turan ve Adem Güngör'den oluşan DHA ekibinin geçtiği haberde, Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi yaklaşık 30 kişinin, ellerinde Türk bayrakları ile salona girmek istediğini, içeri alınmayınca sivil polisler ve görevlilerle tartışarak bina girişinde toplantı bitene kadar oturma eylemi yaptığı yer almıştı. Tesisin önünde eylemin başladığı sırada Akil İnsanlar Heyeti üyelerini getiren araçların arka tarafa yönlendirildiği gözlenirken, Heyet Başkanı Hakyemez'in bu araçlarda olmayıp daha önce geldiği için binaya ön kapıdan girmiş olabileceği belirtildi.

DSİ 26'ncı Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesisleri'nde Akil İnsanlar Heyeti toplantısı bitene kadar devam eden Kamu-Sen, Türk Eğitim-Sen ve Atatürkçü Düşünce Derneği üyelerinin eylemi diğer basın mensupları gibi DHA muhabirleri tarafından da görüntülendi. DHA'nın haberinde içerideki toplantıda Heyet Başkanı Hakyemez'in konuşması, hem de dışarıda protestoda bulunan grup adına konuşan Kamu-Sen Artvin Temsilcisi Uğur Özer'in açıklamaları detaylı olarak yer aldı.

DHA(ESM) - Artvin

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akil İnsanlar Heyeti Başkanı Hakyemez'in Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement