Akillerle Görüşmek İsteyen Gruba Polis Su Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Akillerle Görüşmek İsteyen Gruba Polis Su Dağıttı

Akillerle Görüşmek İsteyen Gruba Polis Su Dağıttı

Afyonkarahisar'da Akil İnsanlar Heyeti Ege Bölgesi grubu ile görüşmek isteyen bir grup, toplantıya alınmadıkları gerekçesiyle eylem yaptı.

04.05.2013 12:41  Güncelleme: 14:06

Polis eylemcileri, içmeleri için su dağıtarak sakinleştirmeye çalıştı.

Akil İnsanlar Heyeti Ege grubu, çözüm sürecine ilişkin çalışmalarını Afyonkarahisar'da sürdürüyor. Ege Grubu Başkan Vekili Avni Özgürel ile üyeler Fatma Özkan, Fehmi Koru, Baskın Oran ve Hasan Karakaya Korel Termal Otel'de Afyonkarahisar ve Uşak'taki sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

Saat 10.30'da başlayan toplantıya girmek isteyen CHP, MHP, Saadet Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Emekli İşçi ve Memurlar Derneği, Ülkü Ocakları, Türk Kamu-Sen ve Türkiye Gençlik Birliği üyesi yaklaşık 200 kişilik grup, otelin önünde toplanarak slogan attı.

POLİS SU DAĞITTI

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı eylem sırasında, protestocular toplantıya katılmak ve akil insanlar grubu ile görüşmek istediklerini söyledi. Bunun üzerine polis, eylemcilerin talebini Akil İnsanlar Ege Heyeti Başkan Vekili Avni Özgürel'e iletti.

Özgürel ise her gruptan bir temsilciyle görüşeceklerini, görüşmenin ise basına kapalı olacağını söyledi. Görüşmenin basına açık olmasını isteyen grup, sloganlarla tepkilerini sürdürdü. Sinirlerin gerilmesi üzerine araya giren polis yetkilileri, eylemcilere sakinleşmeleri çağrısı yaptı. Ardından resmi ve sivil polis ekipleri gruptakilere içmeleri için su dağıtarak, "Hava çok sıcak, su için ve serinleyin. Herkes sakin olsun. Talebiniz değerlendiriliyor" dedi.

Grup, akil insanlarla görüşmek için otelin önünde bekleyişini sürdürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akillerle Görüşmek İsteyen Gruba Polis Su Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement