Akıllı Bina Teknolojisi Sayesinde Facianın Eşiğinden Döndük - Son Dakika
Güncel

Akıllı Bina Teknolojisi Sayesinde Facianın Eşiğinden Döndük

Akıllı Bina Teknolojisi Sayesinde Facianın Eşiğinden Döndük

Polat Tower'daki yangınla birlikte erken müdahale sisteminin öneminin bir kez daha ortaya çıktığına dikkat çeken Burcu Akdarı Toprak , "Dernek merkezimizin de yer aldığı Polat Tower'da yaşanan üzücü olay sırasında can kaybının yaşanmaması en büyük tesellimiz" dedi.

19.07.2012 01:33  Güncelleme: 01:30

Genç Yönetici ve İşadamları Derneği (GYİAD) Başkanı Burcu Akdarı Toprak dernek merkezinin de bulunduğu 42 katlı Polat Tower'da yaşanan yangın nedeniyle korku dolu anlar yaşadıklarını belirterek "En büyük tesellimiz can kaybının yaşanmaması" dedi.

Binada yaşayan ailelere ve yangını söndürmek için içeri girmeye çalışırken yaralanan itfaiye erlerine de geçmiş olsun dileklerini ileten Burcu Akdarı Toprak, akıllı bina teknolojisi sayesinde facianın eşiğinden döndüklerini söyledi.

Toprak sözlerine şöyle devam etti: "Polat Tower'ın akıllı bina sistemiyle donatılması nedeniyle alevlere anında müdahale edildi. Büyük bir facianın eşiğinden döndük. Bu olayla binaların iç dekorasyonu kadar afetlere karşı alınan önlemlerin de ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı. Eğer binada böyle bir sistem olmasaydı şu an çalışma arkadaşlarımız ve komşularımızın büyük bir bölümünü kaybedebilirdik."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve olaya çok kısa sürede başarıyla müdahale eden itfaiyeye teşekkür eden GYİAD Başkanı Burcu Akdarı Toprak, bu ve benzeri olayların tekrarlanmamasını diledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Akıllı Bina Teknolojisi Sayesinde Facianın Eşiğinden Döndük - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement