Akın Çiftinin 34 Yıllık Müthiş Dayanışması - Son Dakika
Güncel

Akın Çiftinin 34 Yıllık Müthiş Dayanışması

Akın Çiftinin 34 Yıllık Müthiş Dayanışması

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde oturan 75 yaşındaki Vesile ve 81 yaşındaki Hüseyin Akın çifti, tek çocukları askere gittiğinde 'dükkanı kapanmasın' diye lastik tamiri işini birlikte yapmaya başladı.

18.12.2015 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Afyonkarahisar'ın Sandıklı İlçesi'nde oturan 75 yaşındaki Vesile ve 81 yaşındaki Hüseyin Akın çifti, tek çocukları askere gittiğinde 'dükkanı kapanmasın' diye lastik tamiri işini birlikte yapmaya başladı. Oğlu askerden döndükten sonra da çalışmayı sürdüren çift, 34 yıldır tamirhanede birlikte ter döküyor.

Sandıklı'da oturan Akın çiftinin tek çocuğu 54 yaşındaki Ali Akın, 1981 yılında askere gidince o dönem Kızılören İlçesi'ndeki lastik tamirhanesi kapanma durumuna geldi. Hüseyin Akın tek başına tamirhanedeki işlere yetişemeyeceğini söyleyince devreye giren eşi Vesile Akın, birlikte çalışmayı teklif etti. Çift, çocukları askerlik görevini tamamlayana kadar tamirhanede beraber ter döktü. Asker dönüşü Ali Akın tamirhaneyi Sandıklı'ya taşıdı. İlerlemiş yaşlarına rağmen çift 34 yıldır çalışmaktan vazgeçmedi.

'OĞLUMUZA YARDIM EDİYORUZ'

Oğlu askere gidince işi yalnız yürütemeyeceğini düşündüğünü anlatan Hüseyin Akın, "'Bu dükkanı kapatacağım' dedim. Vesile hanım, 'Ben sana yardım ederim. Kapatmayalım. Oğlumuzun yokluğunu bildirmeyelim, çalışalım' dedi. Öyle olunca beraber çalışmaya devam ettik. Böylelikle o günden beri çalışıyoruz. Oğlumuza yardım ediyoruz" dedi.

'AKLIMA KADIN HEMŞİRE, DOKTOR GELDİ'

Eşinin tamirhaneyi kapatmayı düşündüğünü kaydeden Vesile Akın da "'Bir oğlanın dükkanı kapatılır mı? Ben sana yardım ederim' dedim. Hüseyin 'Bak yardım etmezsen dükkanı kapatırım' dedi. Aklıma kadın hemşire, doktor olduğu geldi. 'Kadından doktor var, hakim var, kaymakam var. Ben de lastikçi olayım' dedim. Hüseyin'e 'Arkadaş açalım dükkanı' dedim. Oğlan askerden geldi biz lastik tamiratını bırakmadık. O günden beri Ali'ye yardım ediyor, tamirat yapıyoruz" diye konuştu.

'ANNEM SABAH EZANI GELİR DÜKKANI AÇAR'

Çiftin oğlu Ali Akın ise askere gideceği dönemde çırak bulamadığı için işi babasına öğrettiğini belirtirken, şöyle dedi:

"Askere gidecek gençlere dua okunuyordu. Ben 'lastik tamiri yapacağım' diye duaya zor yetiştim. Asker duasına elimin batığı ile vardım. Ben askere gidince Allah razı olsun annem ve babam dükkanıma sahip çıkmış. Askerden geldikten sonra da Sandıklı'ya dükkan açtık. O zamanın parası ile 15 bin lira borçla Sandıklı'ya geldim. O zamandan beri annem ve babam bana desteklerini bırakmıyor. Annem sabah ezanı gelir dükkanı açar. Benim bu hale gelmemde annem ve babamın payı çoktur. Ben bazen çocukları ziyarete Fransa'ya giderim ama annemle babam dükkanı çalıştırır" dedi. - Afyonkarahisar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Akın Çiftinin 34 Yıllık Müthiş Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement