Akpınar: 'Girne Sağlık Şehri Olacak' - Son Dakika
Güncel

Akpınar: 'Girne Sağlık Şehri Olacak'

Akpınar: \'Girne Sağlık Şehri Olacak\'

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)’nin sağlık alanında gerçekleştirmiş olduğu yatırım ile ilgili GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar açıklamalarda bulundu.

11.04.2016 14:55

Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ)'nin sağlık alanında gerçekleştirmiş olduğu yatırım ile ilgili GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar açıklamalarda bulundu.

İlk etabı 13 bin m2 alan üzerine kurulu GAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesinin yapımı hızla devam ederken, KKTC'ye sağlayacağı uluslararası standartlarda sağlık hizmetinin yanında özelde Girne, genelde tüm adayı sağlık adası haline dönüştürmeye hazırlanıyor.

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar konuyla ilgili yaptığı açıklamada, GAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi projesinin Girne için sağlık alanında ki en büyük yatırım olduğunu belirterek, hastane inşaatının 3. aşamasına geçildiğini müjdeledi. Akpınar açıklamasının devamında inşaat alanında ki incelemelerinin ardından 2. ve 3.etap ilerlemesi ile ilgili toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyerek şunları belirtti, "Girne Sağlık şehri olacak. Sağlık Turizminin de destekleneceği dev yatırım için uluslararası medikal incelemeler inşaat alanında başlamıştır. KKTC'nin en donanımlı ve en modern hastanesi olarak inşaat edilen hastanemiz, Florance Nightingale Hastanesi ve Bilim Üniversitesi desteği ve işbirliğiyle tüm halkımızın geleceğine hazırlanıyor" dedi.

Akpınar açıklamasının devamında, hastane inşaatının büyük titizlikle ve uluslararası standartlarda ilerlediğini belirterek, GAÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin tüm Kıbrıs halkı ve sağlık turizmi kapsamında KKTC'ye gelecekler için Şubat 2017 hizmete başlayacağını vurguladı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Akpınar: 'Girne Sağlık Şehri Olacak' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement