Aksaray'da Kaybolan Zihinsel Engelli Genç 18 Gündür Aranıyor - Son Dakika
Güncel

Aksaray'da Kaybolan Zihinsel Engelli Genç 18 Gündür Aranıyor

Aksaray\'da Kaybolan Zihinsel Engelli Genç 18 Gündür Aranıyor

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, DHA)) AKSARAY'da, 3 Aralık günü evinden çıktıktan sonra bir daha dönmeyen zihinsel engelli 30 yaşındaki Ferhat Örün'ün bulunması için çalışmalar sürüyor.

20.12.2016 12:23

Hasan BÖLÜKBAŞ/AKSARAY, DHA)) AKSARAY'da, 3 Aralık günü evinden çıktıktan sonra bir daha dönmeyen zihinsel engelli 30 yaşındaki Ferhat Örün'ün bulunması için çalışmalar sürüyor. 18 gündün kayıp olan Örün'ün Organize Sanayi Bölgesi'ndeki su kanalına düşmüş olabileceği ihtimali üzerine ekipler çalışma başlattı. İçinden su akan ve yer yer don tutan kanal otlarla kaplı olduğu için iş makineleri yardımıyla yapılan arama çalışmalarında Ferhat Örün'ün izine rastlanmadı. Yetkililer yapılan ihbarlar doğrultusunda arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Aksaray merkeze bağlı Taşpınar Beldesi'nden oturan Ferhat Örün, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' olan cumartesi günü öğle saatlerinde gezmek için belediye otobüsü ile kent merkezine geldi. Ancak akşam saat 17.00'daki beldeye giden son otobüsle geri dönmemesi üzerine ailesi polise haber verdi. Yapılan inceleme Örün'ün, en son beldeye giden Aksaray-Adana karayolu üzerindeki Organize Sanayi Bölgesi'nin önünden geçtiği ve görüntüsünün sanayi bölgesinin A kapısının güvenlik kamerasına yansıdığını tespit etti.

Belediye otobüsünü kaçırıp, yürüyerek beldeye dönmeye çalıştığı üzerinde durulan Örün'ün bulunması için Jandarma, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri'nden (UMKE) oluşan 20 kişilik ekip tarafından arama çalışması başlatıldı. Arama çalışmaları Ferhat Örün'ün en son görüldüğü yer olan Aksaray merkeze bağlı Bağlıköy mevkisinde yoğunlaştırılırken, çalışmalara 112 Acil ve jandarma ekipleri de katıldı. Jandarmalar, iz takip köpeklerini de getirdi. Hasan Dağı etekleri ve Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılan aramalarda Ferhat Örün ile ilgili hiçbir ize ulaşılamadı.

18 gündür kayıp olan Ferhat Örün'ün ailesinin Organize Sanayi Bölgesi'ndeki sulama kanalına düşmüş olabileceğini bildirmesi üzerine AFAD ekipleri tarafından kanalda arama çalışması başlatıldı. İçinden su akan ve yer yer donan kanalın otlarla kaplanmış olması üzerine iş makinelerini devreyle sokan kurtarma ekipleri 8 kilometre uzunluktaki kanalda Ferhat Örün'ü aradı. Ancak Ferhat Örün'ün izine rastlanmadı. Yetkililer yapılan ihbarlar doğrultusunda Ferhat Örün'ün bulunması için arama çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Arama çalışmalarına katılan Ferhat'ın kardeşi 27 yaşındaki İhsan Örün, 'Hala kardeşimi bulamadık. Yapılan çalışmalardan hiçbir sonuç alamadık. Görenler, duyanlar, Allah rızası için bir yardım etsinler. Bize haber versinler. AFAD ekipleriyle birlikte arıyoruz. Çok zor durumdayız. Ne çektiğimizi biz biliriz dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aksaray'da Kaybolan Zihinsel Engelli Genç 18 Gündür Aranıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement