Üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz'ın, Eskişehir'deki Gezi Parkı odaklı eylemde darbedilerek hayatını kaybettiği iddiasıyla açılan davanın Kayseri'deki ilk duruşması devam ediyor.
Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya katılan tutuklu sanık polis memuru Mevlüt Saldoğan, çok üzgün olduğunu belirterek, Ali İsmail Korkmaz'ın ailesine başsağlığı diledi.
Olay günü amirinin gözaltı yapmadan grubu dağıtmalarını istediğini anlatan Saldoğan, sokağa bu amaçla girdiklerini, kovaladıkları kişinin kesinlikle Ali İsmail Korkmaz olmadığını iddia etti.
Saldoğan, "Benim kovaladığım kişi uzun boyluydu. Ali İsmail Korkmaz ise kısa boyluymuş, görüntülerin iyi incelenmesini istiyorum. Şahsı yerden kaldırmak için ayağımın ucuyla hafifçe dürttüm. Kendisi yere oturup kalkmadığı için oradan ayrıldım. Şahıs ben ayrılırken arkamdan küfür etti. 'Lütfen yapma, ayıp. Erkek adama küfür yakışmaz' dedim. Şahsın çevredekileri daha fazla tahrik etmemesi için ayağımın ucuyla dürttüm. Bedenen zor kullandım. Öldürmek veya yaralamak gibi bir niyetim yoktu" diye konuştu.
Yıllık izindeyken tutuklandığını belirten Saldoğan, bu nedenle görüntüleri çok iyi izleme imkanı olmadığını, kendisinin müdahale ettiği kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığını savundu.
Saldoğan, avukatların bazı sorularına ise susma hakkını kullanmak istediğini belirterek cevap vermedi.
Tutuksuz sanık Başpolis Şaban Gökpınar ise "Ali İsmail diye tabir edilen şahsı hiç görmedim" ifadelerini kullandı.
Tutuksuz sanıklardan Yalçın Akbulut ile Hüseyin Engin de Ali İsmail Korkmaz'ı tanımadıklarını öne sürdü.
Mahkeme heyeti, ifadelerin ardından duruşmaya 40 dakika ara verdi. - Kayseri
Son Dakika › Güncel › Ali İsmail Korkmaz Davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.