Alman Turisti Sarp Kayalıktan Sahil Güvenlik Ekibi Kurtardı - Son Dakika
Güncel

Alman Turisti Sarp Kayalıktan Sahil Güvenlik Ekibi Kurtardı

Alman Turisti Sarp Kayalıktan Sahil Güvenlik Ekibi Kurtardı

Antalya’da girdikleri kanyonda düşerek ayağını kıran 67 yaşındaki Alman turist, sarp kayalıklı bölgeden sahil güvenlik helikopteri ile kurtarıldı.

12.10.2015 20:24

Antalya'da girdikleri kanyonda düşerek ayağını kıran 67 yaşındaki Alman turist, sarp kayalıklı bölgeden sahil güvenlik helikopteri ile kurtarıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Kemer İlçesi Göynük Kanyo'nu mezarlık dibi mevki yakınında öğle saatlerinde meydana geldi. Kemer'de bir otelde tatil yapan emekli teknisyen 67 yaşındaki Alman uyruklu Edith Bulenda, aralarında rehberin de bulunduğu 9 kişi ile Göynük Kanyonu'na doğa yürüyüşüne çıktı. Sarp ve dağlık kanyonda ilerleyen gruptan Bulenda, ayağının kayması sonucu uçurumdan yuvarlandı. Arkadaşları tarafından bulunduğu yerden çıkartılan Bulenda için 112 sağlık ekiplerinden yardım istendi. Bölgenin dik ve kayalık olması nedeniyle karadan ambulansla müdahale edilemedi. Ardından devreye Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri girdi. Saat 17.00 gibi yaralı turistin olduğu bölgeye ulaşan Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Bulenda'yı kurtarmak için seferber oldu. Sarkıtılan halatla sedyeye alınan turist, helikoptere çekildi. Ekipler, Bulenda'yı Akdeniz Üniversitesi Hastanesi helikopter pistine indirdi. Helikopterden itinayla indirilen Alman turist, ambulansa alındı. Sağ ayağında kırık olduğu tespit edilen Bulenda, tedavisi için özel bir hastaneye kaldırıldı. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Alman Turisti Sarp Kayalıktan Sahil Güvenlik Ekibi Kurtardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement