Alman Yetkililerden Ditib'e Tepki - Son Dakika
Güncel

Alman Yetkililerden Ditib'e Tepki

Alman Yetkililerden Ditib\'e Tepki

Köln'de geçtiğimiz pazar günü yapılan olağan genel kurulla belirlenen yeni DİTİB Yönetim Kurulu'nun, DİTİB Merkez Camii İnşaat Danışma Kurulu üyelerine haber verilmeden yapılması tepkilere yol açtı.

13.10.2012 13:30

Köln'de geçtiğimiz pazar günü yapılan olağan genel kurulla belirlenen yeni DİTİB Yönetim Kurulu'nun, DİTİB Merkez Camii İnşaat Danışma Kurulu üyelerine haber verilmeden yapılması tepkilere yol açtı.

Almanya'nın Köln kentinde inşaatı devam eden DİTİB Merkez Camisi ile ilgili sorunlar bir türlü bitmek bilmiyor. Son olarak, geçtiğimiz pazar günü kapalı kapılar ardında yapılan genel kurulla DİTİB yönetim kurulunun gizlice seçilip belirlenmesine, DİTİB Merkez Cami İnşaat Danışma Kurulu'nun içinde yer alan Köln'ün eski Belediye Başkanı CDU'lu Fritz Schramma ile caminin yapıldığı Ehrenfeld Semti Belediye Başkanı Jupp Wirges tepki gösterdi.

Caminin yapılması için başından beri büyük destek veren eski Anakent Belediye Başkanı Schramma ile SPD'li Ehrenfeld Semt Belediye Başkanı Wirges, yönetim kurulu seçimi konusunda kendilerine hiçbir bilgi verilmediğini ve tüm olup biteni basından öğrendiklerini belirterek, şu anda kiminle muhatap olacaklarını dahi bilmediklerini dile getirdiler. DİTİB'de pazar günü yapılan genel kurulda yönetime seçilen üyelerden Paris Din Hizmetleri Müşaviri Prof. Dr. İzzet Er'in teşkilatın 10'uncu genel başkanı olduğu yazılı olarak açıklanmıştı.

SCHRAMMA UYARDI

Yönetim değişikliğini seçimler yapıldıktan birkaç gün sonra basından öğrendiklerini belirten ve DİTİB'in yaptığının profesyonelce bir davranış olmadığını dile getiren Fritz Schramma, Son zamanlarda yaşanan olaylardan sonra DİTİB'in, Merkez Cami İnşaat Danışma Kurulu'nu istemediği yönünde kanaatim giderek artmaya başladı. DİTİB'i bu konuda uyarmak isterim. Çünkü halkın içinden seçilen İnşaat Danışma Kurulu'nun bugüne kadar dostluk çerçevesi içerisinde camiye verdiği desteğini almadan bir yere varamayacaklarını bilmeleri gerekir şeklinde uyarıda bulundu.

MUHATABIMIZ KİM BİLMİYORUZ

Caminin inşa edildiği Ehrenfeld semtinin Belediye Başkanı Jupp Wirges de kızgınlığını dile getirdi. Wirges Şu anda kiminle muhatap olacağımızı dahi bilmiyoruz. Bu politik bir değişim midir Eğer böyleyse hangi tarafa doğru bunu bilmemiz lazım. Devam eden proje çalışmaları imkansızlaştırılıyor diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Yetkililerden Ditib'e Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement