Almanya'da Toplu Iftar Verilen Camilere Yoğun Ilgi - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Toplu Iftar Verilen Camilere Yoğun Ilgi

Avrupa'nın en yoğun Müslüman nüfusa sahip ülkelerinden Almanya'da ramazan ayında toplu iftar verilen camiler yoğun ilgi görüyor.

29.05.2017 09:28

Avrupa'nın en yoğun Müslüman nüfusa sahip ülkelerinden Almanya'da ramazan ayında toplu iftar verilen camiler yoğun ilgi görüyor.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Merkezi, Köln'de her gün ortalama bin 200 kişi için iftar veriyor.

Köln'deki iftarda özellikle çok sayıda Suriyeli mülteci ve çocuklu ailenin bulunduğu dikkati çekiyor.

DİTİB iftar sorumlusu Ekrem Ceşen, 1985'ten bu yana iftar hizmeti verdiklerini, kapılarının Müslüman ya da diğer dinlerden, sokakta yaşayan Almanlar ve mülteciler gibi herkese açık olduğunu ifade etti.

"Bu kapıdan kim gelirse misafirimizdir." şeklinde konuşan Ceşen, "Kimseye bir şey sormuyoruz, davetiyemiz yoktur. Herkes bu feyiz ve bereket ayındaki iftar sofralarımızdan istifade ediyor." dedi.

İftara katılanların yüzde 70'ini yabancı devletlerden gelen ve burada yaşayan Müslümanların oluşturduğunu kaydeden Ceşen, bu atmosferi yaşamak isteyen herkesi iftar sofralarına davet etti.

Almanya\'da Toplu Iftar Verilen Camilere Yoğun Ilgi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Toplu Iftar Verilen Camilere Yoğun Ilgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement