Als Hastalığı İçin Dünyayı Bisikletle Geziyorlar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Als Hastalığı İçin Dünyayı Bisikletle Geziyorlar

Als Hastalığı İçin Dünyayı Bisikletle Geziyorlar
26.07.2012 13:48

ABD'li profesör Len Lodish ve eşi Susan Lodish, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek için 17 yıl önce başlattıkları bisiklet turu kapsamında Ordu'ya ulaştı.

ABD'li profesör Len Lodish ve eşi Susan Lodish, Amyotrofik Lateral Skleroz (ALS) hastalığına dikkat çekmek için 17 yıl önce başlattıkları bisiklet turu kapsamında Ordu'ya ulaştı.

ABD'li Len ve Susan Lodish çifti, 17 yıl önce omurilik ve beyin sapındaki sinir hücrelerinin kaybı nedeniyle oluşan ALS hastalığı nedeniyle bir yakınlarını kaybetti. Hastalığa dikkat çekmek ve yardım toplamak amacıyla 'Umut turu' adını verdikleri çalışmayı başlatıp her yıl bir ülkeyi bisikletle dolaşmaya başladı. Bu yıl Türkiye'yi seçen 70 yaşındaki ABD'li çift, Amerika'dan uçakla Batum'a oradan da bisikletle ilk olarak Giresun'a ardından da Ordu'ya geldi.

Ordu Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret eden, profesör Len Lodish, Türkiye'ye ilk defa geldiklerini belirterek, "Umuyoruz hastalıkla ilgili insanlar gerekli mesajı almıştır. Farkındalık oluşmasını sağlamışızdır. ALS hastalığı ile ilgili araştırmaları desteklemek için her yıl bir hafta bisiklet sürüyoruz. ALS hastalığı için bugüne kadar 1,5 milyon doları aşan yardım topladık. Bu yıl ki gezilerimizin gelirini Türkiye'de hastalıkla ilgi çalışma yapan derneklere bırakacağız" dedi.

Vali Düzgün de ABD'li çifte ALS hastalığı için verdikleri pedal çevirme mücadelesinde başarı diledi. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Als Hastalığı İçin Dünyayı Bisikletle Geziyorlar - Son Dakika


Advertisement