Altaç'tan Arakan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Altaç'tan Arakan Açıklaması

Altaç\'tan Arakan Açıklaması

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Myanmar’ın Arakan eyaletindeki saldırılara tepki göstererek, Müslümanların sistematik bir şekilde saldırıya maruz kaldığını belirtti.

06.09.2017 11:10

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki saldırılara tepki göstererek, Müslümanların sistematik bir şekilde saldırıya maruz kaldığını belirtti.

ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Aytaç, Myanmar'ın Arakan eyaletindeki saldırılara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Altaç, Myanmar devletinin Arakanlı Müslümanlara uyguladığı insanlık dışı şiddet ve baskıları en sert şekilde kınadığını belirterek, Arakan Müslümanlarının her dönemde sistematik şekilde Budistlerin saldırılarına maruz kaldığını ifade etti. Myanmar'da Müslümanlarının sırf Müslüman oldukları için Budistler tarafından kadın, çocuk ve yaşlı demeden canlı canlı yakılarak her türlü işkenceye maruz kaldıklarını anlatan Altaç, "Myanmarda yaşananların soykırım suçu işlendiğine ilişkin suç niteliği taşıdığı anlaşılmaktadır. Arakanlı Müslümanlara uygulanan şiddet ve işkence hepimizi yürekten incitiyor ve yaralıyor. Myanmar hükümetine bağlı silahlı güçlerce Arakan'daki Müslümanlara karşı başlatılan katliamların bir an önce durdurulması gerekmektedir. Tek suçları Müslüman olmak olan Arakanlılar tarifi mümkün olmayan işkencelerle, katliamlarla karşı karşıyadır. Son bir haftada binlerce Müslüman birbirinden vahşi yöntemlerle öldürülmüştür. Müslümanların topluca katledildiği bu insanlık dışı saldırıları şiddetle kınıyoruz" dedi.

"Konu Müslüman olunca dünya sessizliğe bürünüyor"

Arakan'da, Müslümanlara yönelik saldırılara, dünyanın ve batının sessiz kaldığını anlatan Altaç, "Konu Müslüman olunca dünya sessizliğe bürünüyor. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın haykırışı ve milletimizin tepkileri dışında batının ve İslam ülkelerinin sorunun çözülmesi için bir çaba sarf etmedikleri ortadadır. Uluslararası toplum Arakan'daki Müslümanlara yönelik katliamlara karşı harekete geçmelidir. Arakan'da katliam durdurulmalı ve bugüne kadar Arakan'da işkence ve katliamdan sorumlu olanlar derhal yargı önüne çıkarılmalıdır. Bu konuda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısına kulak verilmeli. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere tüm uluslararası mekanizmaları, hükümetleri, insan hakları örgütlerini ve vicdan sahibi herkesi, Arakan'da yaşanan işkence ve katliamı durdurmak için acil eyleme çağırıyoruz" diye konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Altaç'tan Arakan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement