Altın Kaplamalı Uçağıyla Geldi - Son Dakika
Güncel

Altın Kaplamalı Uçağıyla Geldi

Altın Kaplamalı Uçağıyla Geldi

Dünyanın en zengin 2.Haber-Kamera.

07.04.2012 16:32

Dünyanın en zengin 2. kralı Brunei Sultanı Bolkiah, İstanbul'a geldi

Bolkiah'ı Bakan Bağış karşıladı

Haber-Kamera: Enver ALAS - İSTANBUL DHA)

Brunei Sultanı Hassanal Bolkiah, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Türkiye' ye geldi. İçi altın kaplamalarla döşenmiş Boeing 747-400 tipi uçağıyla bu sabah İstanbul'a gelen Sultan Bolkiah ziyaret ettiği ülkelerde uçağının iniş ve kalkışını kendisi yaptığı için Atatürk Havalimanı'na da inişi kendisi gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığı yetkilileri daha önceden Atatürk Havalimanı uçuş kontrol kulesini nasıl hitap edileceği konusunda bilgilendirdi. Kule görevlilerinin İngilizce "Majesteleri ülkemize hoş geldinizö sözlerine "teşekkür ederekö yanıt veren Bolkiah' in kendi kullandığı uçağı saat 06.35'te Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı. Uçak altında Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Brunei Darüsselam'ın Amman Büyükelçisi Haji Abdül Mokti ve diğer yetkililer tarafından karşılanan Brunei Sultanı, Türkçe 'Nasılsın asker' diyerek tören kıtasını selamladı. Daha sonra Devlet Konukevine geçen Bolkiah, burada bekleme yapmadan kendisini otele götürecek araca binerek havalimanından ayrıldı. Brunei Sultanı Bolkiah'ın bugün saat 11: 00'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme yapacağı öğrenildi. Bolkiah'ın programında yarın İstanbul'u gezeceği ardından Ankara'ya günü birlik bir ziyaret gerçekleştireceği belirtildi.

Güney Asya ülkesi Brunei Sultanlığı'ndan Türkiye'ye devlet başkanı düzeyinde ilk resmi ziyareti gerçekleştiren Bolkiah, Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşecek.20 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zengin 2. kralı. Brunei Sultanı'nın altın kaplamalarla döşenmiş bir Boeing 747 ile 6 küçük uçağı, 2 helikopteri bulunuyor. Bolkiah biri altından 7 bin arabasıyla otomobil koleksiyonuyla da Guinness Rekorlar Kitabı'na girmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Kaplamalı Uçağıyla Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement