Altın Madalyalı Milli Güreşçinin Adı Çocukluğunun Geçtiği Caddeye Verildi - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Altın Madalyalı Milli Güreşçinin Adı Çocukluğunun Geçtiği Caddeye Verildi

Altın Madalyalı Milli Güreşçinin Adı Çocukluğunun Geçtiği Caddeye Verildi
15.10.2011 17:10

Yozgat Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, düzenlenen törenle, Yozgat şehir merkezinde bir caddeye, Grekoromen Güreş Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp'in ismi verildi.

Yozgat Belediye Meclisi'nin aldığı karar doğrultusunda, düzenlenen törenle, Yozgat şehir merkezinde bir caddeye, Grekoromen Güreş Dünya Şampiyonu Rıza Kayaalp'in ismi verildi.

Haziran ayında İstanbul'da düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda, Grekoromende 120 kiloda Dünya ampiyonu olan Yozgatlı güreşçi Rıza Kayaalp, şampiyona sonrasında ilk kez geldiği memleketinde coşkuyla karşılandı. Şehir girişinde Vali Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Vali Necati Şentürk'ü makamında ziyaret eden ve bir süre sohbet eden milli güreşçi daha sonra Atatürk'ün Yozgat'a gelişinin 87'nci yıldönümü kutlamalarına katıldı. Çocukluğunun geçtiği caddeye ismi verildi.

Yozgat Otoğarı'ndan başlayan ve Çamlık Milli Parkına kadar uzanan caddeye isminin verilmesinden dolayı duygulandığını belirten milli güreşçi Rıza Kayaalp, Çocukluğumun geçtiği bir caddeye ismimin verilmesi beni çok mutlu etti. Bana gösterilen ilgiye layık olmak için daha çok çalışacağım ve önümüzdeki yıl düzenlenecek olan olimpiyatlarda ülkemi ve memleketimi en iyi şekilde temsil ederek, olimpiyat şampiyonluğu getireceğimdedi. Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, yaptığı konuşmada, Dünya şampiyonumuz, gururumuz, minderin aslanı Rıza Kayaalp'in ismini Belediye Meclisimizin oy birliği ile aldığı karar doğrultusunda bir caddeye veriyoruz. Yozgat'tan çıkarak tüm spor gündemine oturan cihan şampiyonumuza başarılarının devamını diliyoruz. Türkün sırtı yere gelmez. Dalgalandırdığı bayrağımızla gönüller fethetmiştir diye konuştu.

Yozgat Valisi Neçati Şentürk ise Yozgat'ın, Nasuh Akar ve Celal Atik'ten sonra Rıza Kayaalp ile üçüncü dünya şampiyonunu çıkardığını belirterek, Rıza Kayaalp ismi spor tarihine altın harflerle yazıldı. Önümüzdeki yıl Olimpiyat Şampiyonluğu var. Olimpiyat Şampiyonu da olursa ismini bir mahalleye vereceğiz dedi.

Kurdela kesilerek, Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp Caddesi'nin açılışı yapıldıktan sonra, milli güreşçinin onuruna güreş müsabakaları düzenlendi. Bozok Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakalarda, Dünya Güreş Şampiyonu Rıza Kayaalp ile milli güreşçi Mustafa Çetinyürek bir gösteri maçı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Altın Madalyalı Milli Güreşçinin Adı Çocukluğunun Geçtiği Caddeye Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement