Amed Sportif' Yöneticilerine Saldırı Kınandı - Son Dakika
Güncel

Amed Sportif' Yöneticilerine Saldırı Kınandı

Amed Sportif\' Yöneticilerine Saldırı Kınandı

Amed Sportif yöneticilerine pazar günü oynanan Ankaragücü maçında yapılan saldırı, ortak bir açıklama ile kınandı.

25.04.2016 17:37

Amed Sportif yöneticilerine pazar günü oynanan Ankaragücü maçında yapılan saldırı, ortak bir açıklama ile kınandı.

Sivil toplum Kuruluşu (STK) STK temsilcileri, Ankaragücü yöneticilerinin özür dilemesi gerektiğini, Futbol Federasyonu yöneticilerinin adil ve vicdanları rahatlatacak bir karar alması gerektiğini savundu. 50 sivil toplum kuruluşu temsilcisi, Amed Sportif'i ziyaretinde Kulüp Başkanı Ali Karakaş ve darp edilen yöneticilere "geçmiş olsun" dileğinde bulundular. Kulüp Başkanı Karakaş, saldırının utanç verici olduğunu belirtirken şöyle dedi:

"Protokol tribünündeki 6 yöneticimiz 2'inci golden sonra dövüldü. Başından, gözünden ve burnundan yaralananlar oldu. Gittiğimiz bütün deplasmanlarda ırkçı sıldarılara maruz kaldık ama federasyonun hiç bir yaptırımı olmadı. Sahalarda şiddet, ırkçılık hakim oldu. Bu Trabzon'da da ortaya çıktı. Bize yapılan saldırı barışa, karşdeşliğe, dostluğa yapılan saldırıdır. Bu saldırılara boyun eğmeyeceğiz."

"3 PUAN SİLME KARARI GÖZDEN GEÇİRİLMELİ"

Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Ahmet Sayar ise kulübün 3 puanının silinmesi kararının bir kez daha gözden geçirilmesi gerektiğini isterken şunları söyledi:

"Amed Sportif'in daha önce fair play ödülünü aldığını biliyoruz. Amedspor bu sezon boyunca 13 maçta seyircilerinin maça alınmadığını biliyoruz. Federasyonun almış olduğu kararların ön yargılı olduğunu biliyoruz."

Diyarbakır Sanayici ve İşadamları Derneği (DİSİAD) Burç Baysal'da, "Amedspor, buraya gelen takım yönetici ve taraftarlarını en iyi şekilde ağırlamış, tek bir olay dahi yaşanmamıştır. Ancak dün Ankara'da yaşanan saldırı, kabul edebilecek bir olay değildir" diye konuştu.

"BİZDEN ÖNCE ANKARA ESNAFI SALDIRIYI KINAMALI"

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Alican Ebedinoğlu, saldırıyı kınadı, "Ankara esnafının bizden önce bu saldırıyı şiddetle kınamasını bekliyoruz. ve bu noktada gerek siyasi, gerekse hükümet ve gerekse de federasyon yöneticilerinin atması gereken adımları biran önce atmaları gerekiyor" dedi.

- Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amed Sportif' Yöneticilerine Saldırı Kınandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement