Amerikalı Şarkıcı ve Oyuncu Barbra Streisand'dan Amerikalı Vekillere Çağrı - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Şarkıcı ve Oyuncu Barbra Streisand'dan Amerikalı Vekillere Çağrı

Amerikalı Şarkıcı ve Oyuncu Barbra Streisand\'dan Amerikalı Vekillere Çağrı

"Kadınlarda kalp hastalığının araştırılmasına daha fazla fon ayırın"

12.06.2014 10:31

Amerikalı şarkıcı, oyuncu, yönetmen ve yapımcı Barbra Streisand, Amerikalı vekillere, kadınların bir numaralı ölüm nedeni olarak nitelendirdiği kalp hastalığının araştırılmasına daha fazla fon sağlamaları çağrısında bulundu.

Oscar, Emmy, Grammy ve Tony ödüllü Streisand, ABD Temsilciler Meclisi'nde Demokrat ve Cumhuriyetçi vekillerden oluşan Kadın Kurulu ile yaptığı görüşmede, kalp hastalığı araştırmalarında çoğunlukla erkekler üzerinde odaklanılsa da bu rahatsızlığın, kadınların bir numaralı ölüm nedeni olduğu söyledi ve "Birlikte bunu değiştirebiliriz" dedi.

Kardiyologlar Dr. C. Noel Bairey Merz ve Dr. Holly S. Andersen ile Senato'nun Kadın Kurulu ile de görüşen Streisand, "Bir kadının kalbi erkeğinkinden farklıdır. Öte yandan kadınların kalpleri daha az araştırılıyor, tedavisiz ve teşhissiz kalıyor" diye konuştu.

Ünü sanatçı, 2012 yılında, tüm kanser türlerinden daha çok sayıda kadının ölümüne yol açan kalp rahatsızlığının araştırılmasına yardım amacıyla Los Angeles'ta Cedars-Sinai Kalp Enstitüsü'nde Barbra Streisand Kadın Kalp Merkezi'ni kurmuştu. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amerikalı Şarkıcı ve Oyuncu Barbra Streisand'dan Amerikalı Vekillere Çağrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement