Amerikalı Turist, Sırra Kadem Bastı - Son Dakika
Güncel

Amerikalı Turist, Sırra Kadem Bastı

Amerikalı Turist, Sırra Kadem Bastı

İstanbul polisi, kendisinden 9 gündür haber alınamayan ABD vatandaşını bulmak için seferber oldu.

28.01.2013 17:12  Güncelleme: 18:09

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü'ne iki gün önce Amerikan Konsolosluğu tarafından vatandaşları Sarai Sierra'nın 19 Ocak 2013 tarihinden itibaren ortadan kaybolduğu başvurusu yapıldı. Başvuru üzerine harekete geçen Kayıplar Büro Amirliği ekipleri, olayı aydınlatmak için çok yönlü çalışma başlattı. Yapılan çalışmalarda genç kadının, İstanbul'a gelmeden önce internet üzerinden görüştüğü ve Beyoğlu'unda kalan bir öğrencinin evinin bir odasını 13 günlüğüne kiraladığı ortaya çıkarıldı.

19 OCAK'TA TEKRAR İSTANBUL'A GELDİ

Genç kadının, 8 Ocak'ta İstanbul'a gelerek kiraladığı odada kalmaya başladığı, 15 Ocak'ta Amsterdam'a gittiği, 16 Ocak'ta ise buradan Münih'e geçtiği 19 Ocakta da tekrar İstanbul'a geldiği belirlendi. Genç kadının 22 Ocak için ise ülkesi ABD'ye bileti olduğu belirlendi

Genç kadının Hollanda ile Almanya'ya neden gidip geldiği de anlaşılamazken polis, genç kadının ABD'deki ailesine telefonla ulaştı. Ailenin, genç kadının İstanbul'da birisiyle internet üzerinden sohbet etiğini söyledikleri öğrenildi. Bu yönde yapılan araştırmalara rağmen ailenin söz ettiği kişinin kimliğine de ulaşılamadı.

Odayı kiralayan Yiğit Yetmez de emniyette ifade verdi. Yetmez, Sierra'yı en son 19 Ocak'ta gördüğünü, evden çıkarken kendisine yemek almaya gittiğini söylediğini bildirdi. Genç kadını kaldığı odada yapılan aramada, pasaportu ve bazı özel eşyaları bulundu. Genç kadının üzerinde bulunduğu tahmin edilen cep telefonunun ise kapalı olduğu belirlendi. Bu nedenle teflonundan sinyal alınamadığı öğrenildi.

GÜVENLİK KAMERALARI İNCELENİYOR

Polis ekipleri, genç kadını en son çıkış yaptığı evin civarındaki MOBESE ve güvenlik kameralarını da inceledi. Yapılan incelemede genç kadının tek başına yürürken iki defa kameralara görüntülerinin yansıdığı görüldü. Genç kadını yürüdüğü yöne doğru olan bütün MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerinin incelemesi sürüyor.

Öte yandan Sierra'nın iki ABD'li arkadaşı da çalışmalar hakkında bilgi almak için Asayiş Şube Müdürlüğü'ne geldi. 2 Amerikalı bir süre emniyette kaldıktan sonra ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amerikalı Turist, Sırra Kadem Bastı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement