Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi

17 KASIM 2013

17.11.2013 11:07

1- Diyanet'ten 10 yılda 6 bin 302 kişi diğer kurumlara geçti

Diyanet İşleri Başkanlığında 2003'ten bu yılın kasım ayına kadar 6 bin 302 personel kurum değiştirdi.

En fazla geçiş Milli Eğitim Bakanlığına oldu. 3 bin 157 kişinin geçtiği Bakanlığı, 669 kişiyle üniversiteler, 668'le İçişleri Bakanlığı takip etti.

Avrupa Birliği, Dışişleri, Ekonomi ve Milli Savunma bakanlıklarına geçen personel olmadı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ:

"Diyanet'te çalışanlara başka yerlere geçmek için burayı kullanıyormuş gibi göstermek gerçekten yanlış bir bilgiye dayanıyor, eğer yanlış bilgiye dayanmadan söyleniyorsa da haksızlık yapılıyor. Biz, bütün vatandaşlarımızın layık oldukları yerlerde hizmet etmelerini arzu ediyoruz."

(Sarp Özer/Ankara)

2- Talih kuşu 286 milyon lira dağıtacak

Milli Piyango İdaresi, yılbaşı özel çekilişinde 286 milyon 150 bin lira ikramiye dağıtacak

Büyük ikramiyenin 50 milyon lira olduğu özel çekiliş için toplam 500 milyon liralık bilet bastırılacak

Yılbaşı özel çekilişinde 2 milyon 950 bin 273 adet ikramiye dağıtılacak

(Bülent Karaaslan/Ankara)

3- Baba maaşı için eşinden boşanan kadınlar yargının gündeminde

Yargıtay, yargının gündemini meşgul eden yetim aylığı almak için kocalarından boşanan ancak aynı evde yaşadıkları tespit edilen kadınların maaşlarının kesilmesiyle ilgili yeni bir karar aldı.

Yargıtay 21. Hukuk Dairesi, "eşinden boşandığı halde, boşandığı eşiyle fiilen birlikte yaşadığı belirlenenlerin bağlanmış aylıkları kesilir" hükmünü içeren Kanun hükmünün yürürlük tarihi olan 1 Ekim 2008 tarihinden itibaren her ne sebeple olursa olsun eylemli birlikte yaşamanın saptanması durumunda aylığın kesilmesinin zorunluluğuna hükmetti.

Daire ayrıca, aylığının kesilmesine karar verilen kadınlardan, 1 Ekim 2008'den öncesinde ödenen aylıkların geri alınamayacağına karar verdi.

(Aylin Sırıklı Dal/Ankara)

4 -Halterci kız kardeşler, Rio'ya hazırlanıyor

Sivas'ta halterle uğraşan Özlem ve İpek Yıldırım adlı iki kız kardeş, gelecek yıl yapılacak Avrupa ve dünya şampiyonaları ile 2016 Rio Olimpiyatlarına hazırlanıyor

Milli sporcu Özlem Yıldırım: "Hedefim, 2016 yılında Rio'da düzenlenecek olimpiyatlarda madalya almak, bayrağımızı orada dalgalandırmak ve İstiklal Marşımızı okutmak"

İpek Yıldırım: "Hedeflerim arasında Rio'daki olimpiyatlara katılmak da var"

(Merve Topuz/ Seyit Ahmet Eksik/Sivas)

6- Organ nakillerinde süre kısalacak, riskler azalacak

- İzmir'de bir firma tarafından geliştirilen nanoteknolojik, mikro akışkan çipler sayesinde organ nakillerinde doku uyumu süreleri ve hastaların karşılaşacağı riskler azalacak

Prof. Dr. Utkan Demirci:

"Daha önce nakil bekleyen hastadan alınan kan örneklerinin sonucunun alınması 4 haftayı buluyordu. Şimdi üretilen bu nanoteknolojik çipler sayesinde bu işlem 2-2,5 saat sürecek"

(Ahmet Bayram/İzmir)

7- 8  yaşında Avrupa Şampiyonu oldu

Ailesinin sosyalleşmesi için 6 yaşında satranca yönlendirdiği Denizcan Temizkan, 8 yaşında Avrupa Şampiyonu oldu

Hedefi olan dünya şampiyonluğu için sürekli kendini geliştirmeye çalışan Denizcan, halen 8 yaş altı genel kategoride Türkiye'nin ilk ve tek Avrupa şampiyonu unvanını koruyor

(Emin Sansar/Hatay)

8- MEB, 2014'te okul terklerini azaltacak

Bakanlık, zorunlu eğitim süresinin 12 yıla çıkarılmasıyla ortaöğretimde okullaşma oranlarını artırmak için 2014 yılı bütçesinden önemli bir miktarı bu yönde ayırarak çalışmalar yürütecek.

2014 yılı için ortaöğretimde sınıf geçme oranının yüzde 96'ya çıkarılması, 9. sınıfta okulu terk eden öğrenci oranının ise yüzde 5'e indirilmesi hedefleniyor.

İlköğretimde 41 gün ve üzeri devamsızlığı olan öğrencilerin okula devamları sağlanacak, göstergelere göre sürekli devamsız öğrenci sayısının 383 binden 200 bine düşürülmesi planlanıyor.

(Hande İlbeyi Canca/Ankara)

9- Sahnenin fısıldayan kahramanları

Dekorların arasından oyuncunun her repliğini takip eden, onlarla aynı duyguyu yaşayan ve kimi zaman nefes almaya bile çekinerek her oyunda ayrı bir macera yaşayan suflözler, seyirci fark etmese de oyunun akışı için hayati önem taşıyor.

Suflöz Esra Erkut:  "Oyuncuların tonları yerleşmeye başladıktan sonra onlarla birlikte sahne arkasında oynuyormuş gibi hissediyorum kendimi. Bu olaydan kopmamak için yapıyorum çünkü eğer bir tık geri düşerseniz o zaman kafanız başka bir yere gider ve Allah korusun o sırada sanatçıya trak gelebilir."

Suflöz Müjde Yazar:  "Suflözlük çok garip bir iş. Eğitimi yok bunun, pat diye işin içine giriyorsunuz. Öğreteni yok, usulü, püf noktası yok. Kendiniz keşfediyorsunuz her şeyi, dolayısıyla her oyun yeni bir macera demek."

(Tuğba Özgür Durmaz/Ankara)

10- "Beyaz eşyada Almanlar bile artık Türk markası alıyor"

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği Başkanı Özcan Aydilek:

"Türkiye beyaz eşyada rüşdünü ispat etti, Almanlar bile artık Türk markası alıyor"

"Türkiye beyaz eşya üretiminde dünyada ilk 5'te"

"(2013 beyaz eşya üretimi) Rakam 24-24,5 milyona doğru gider"

"Beyaz eşyanın kredi kartı ile yapılan satışlarına herhangi bir sınırlama getirmek, ekonomiyi de bu yönde soğutmak çok yanlış bir karar olur"

(Sümeyye Dalkılınç/İstanbul)

11- Çağrı merkezleri sektörü "tehlikeli meslek" kategorisinden şikayetçi

Çağrı Merkezleri Derneği Başkanı Metin Tarakçı:

"Sektörümüzün tehlikeli bir meslek olarak nitelendirilmesini doğru bulmuyoruz"

"Talebimiz ve beklentimiz sektörümüzün bu tip bir sınıflandırma içerisinde az tehlikeli meslek grubuna alınması yönündedir"

(Musab Turan/İstanbul)

12- Elektrikçi kapıyı 52 milyon kere çaldı

2003'ten bu yana yapılan kayıp-kaçak tarama çalışmalarına göre yaklaşık 52 milyon abone kontrolü gerçekleştirildi

Bu kapsamda, toplam 10,84 milyar kilovat saat ve 2,8 milyar liraya karşılık gelen kaçak tahakkuku yapıldı

671 bin abone hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunuldu

(Göksel Yıldırım/Ankara)

13- Türkiye uluslararası tahkimdeki enerji davalarını bir bir kazanıyor

Türkiye son yıllarda bir yandan hayata geçirdiği projeler ve mevzuat değişiklikleriyle enerji sektörüne ivme kazandırmaya çalışırken, diğer yandan uluslararası tahkim davalarında başarılı performans sergiliyor

ÇEAŞ ve KEPEZ'e ilişkin Libananco'nun tazminat talebi reddedilmiş, davacı tarafından devlete toplam 15 milyon 602 bin 500 dolar ödenmesine hükmedilmişti

Cementownia Nowa Huta, Tunçbilek ve Sivas- Kangal termik santralleriyle ilgili ICC'ye açılan davalar da Türkiye lehine sonuçlanmıştı

Atam Alaplı B.V. tarafından ICSID nezdinde açılan davada ise şirketin talep ettiği 100 milyon dolar tazminat dahil tüm istekleri reddedilmişti

- Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Ajansı Özel Haber Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement