Anadolu Üniversitesi'nden Yaz Dönemi Eğitim Atağı - Son Dakika
Güncel

Anadolu Üniversitesi'nden Yaz Dönemi Eğitim Atağı

Anadolu Üniversitesi\'nden Yaz Dönemi Eğitim Atağı

Anadolu Üniversitesi'nin Türklere yönelik e-sertifika programı başvuruları başladı.

03.06.2012 10:08

Anadolu Üniversitesi'nin Türklere yönelik e-sertifika programı başvuruları başladı. Programlara başvurular 15 Haziran'da sona erecek.

ANADOLU Üniversitesi'nin (AÜ) Batı Avrupa'da yerleşik Türklere yönelik e-sertifika programı başvuruları başladı. 2012 yılı yaz döneminde Avrupa'da açılacak programlar perakendecilik, işletmecilik, pazarlama, girişimcilik, perakendeciliğe giriş ve Türkçe sertifika programları olarak belirlendi. Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Bürosu yöneticisi Atilla Doğan, sertifika programları hakkında şu bilgileri verdi: 'e-Sertifika Programlarına kayıt olabilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor. Adaylar sertifika programlarına kayıt yaptırarak dilediği alanda öğrenim görme imkanı yakalayabiliyor. Herhangi bir meslekle uğraşırken farklı bir alanda öğrenime ihtiyaç duyan bireyler ile bilgilerini güncellemek isteyen bireyler e-Sertifika Programlarından yararlanabiliyor. Bunların yanı sıra herhangi bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olup farklı alanda kendini yetiştirmek isteyen bireylerin de ihtiyaçlarına cevap veren e-Sertifika Programları; öğrencilere farklı alanlarda değişik bakış açıları kazandırmayı amaçlıyor. Bu dönem Batı Avrupa'da yaşayan vatandaş, soydaş ve Türkçe bilenlere yönelik olarak yedi değişik program sunuluyor.'

AVRUPA'DA YERLEŞİK OLMAK GEREKİYOR

Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa e-Sertifika Programlarına kayıt yaptırabilmek için adayların öncelikle Avrupa ülkelerinden birinde yerleşik olmaları gerekiyor. 2012 Yaz dönemi e-Sertifika programlarına kayıt başvuruları 28.05.2012 - 15.06.2012 tarihleri arasında www.esertifika.anadolu.edu.tr üzerinden yapılabiliyor.

İnternetten doldurulacak kayıt başvuru formunu, banka dekontunu, kesin kayıt bilgi formunu, bir lise veya yüksek öğretim diploması fotokopisini 15 Haziran 2012 tarihine kadar Anadolu Üniversitesi Batı Avrupa Köln Bürosu'nun Friesenplatz 13, 50672 Köln adresine posta yoluyla gönderen adayların kayıtları tamamlanacak. Başvuru işlemlerini tamamlayan öğrenciler 25 Haziran 2012 tarihinden itibaren kayıt işlemlerinin tamamlandığına dair e-posta ile bilgilendirilecek.

TÜRKÇE SERTİFİKA PROGRAMI

Avrupa'da yaşayanların anadillerini geliştirmek ve Türkçe öğrenmek isteyen Avrupalılar için hazırlanan Türkçe sertifika programı yaz dönemi başvuruları da 15 Haziran 2012 gününe kadar kabul edilecektir. Kayıtlar, www.tsp.anadolu.edu.tr/Basvuru.htm internet adresi üzerinden gerçekleştiriliyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Anadolu Üniversitesi'nden Yaz Dönemi Eğitim Atağı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement