Ankara Barosu'ndan Hayvan Deneylerine Karşı Dava - Son Dakika
Güncel

Ankara Barosu'ndan Hayvan Deneylerine Karşı Dava

Ankara Barosu, hayvanlar üzerinde deney yapılmasına ilişkin yönetmeliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay’da dava açtı.

15.04.2014 12:39

Ankara Barosu, hayvanlar üzerinde deney yapılmasına ilişkin yönetmeliğinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemi ile Danıştay'da dava açtı.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Kurulu, 28914 sayılı Hayvan Deneyleri Etik Kurullarının Çalışma Usul ve Esaslarına Dair Yönetmeliğin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay 10. Dairesinde dava açtı.

Yönetmeliğin her türlü insanlık dışı uygulama ve suistimallerin önünü açtığına vurgu yapılan dava dilekçesinde, "Dava konusu yönetmelikte, hayvanlar üzerinde yapılacak her türlü fiziksel işkenceye deney adı altında izin verilerek, yapılamayacak haller istisnaya dönüştürülmüştür" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ankara Barosu'ndan Hayvan Deneylerine Karşı Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement