Ankara'daki "Torba Eylemi" Davası - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki "Torba Eylemi" Davası

Ankara\'daki "Torba Eylemi" Davası

TBMM Genel Kurulu'nda 6111 sayılı yasanın görüşmeleri sırasında Kızılay'da "kanunsuz eylem" yaptıkları iddiasıyla hakkında dava açılan 126 kişinin yargılanmasına devam edildi

05.09.2013 13:32

Kamu çalışanlarını da ilgilendiren 6111 sayılı yasanın TBMM Genel Kurulundaki görüşmeleri sırasında Kızılay'da "kanunsuz eylem" yaptıkları iddiasıyla hakkında dava açılan ve aralarında CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Genel Sekreteri Metin Bakkalcı, eski KESK Genel Başkanı Döndü Taka Çınar ve Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Erol Ekici'nin de bulunduğu 126 kişinin yargılanmasına devam edildi.

Ankara 19. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya bazı sanıklar ile taraf avukatları katıldı.

Sanık Yakup Akkaya, savunmasında, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Basın-İş Sendikası Genel Başkanı olduğunu, partinin sendikalarla ilişkilerini yürüttüğünü, olay tarihinde de basın açıklaması yapan örgüte destek olmak için orada bulunduğunu söyledi. Eyleme katılan yaklaşık 10 bin kişinin Kolej kavşağından Kızılay'a kadar yürüdüğünü, kendisinin ise bir süre sonra başka bir programa katılmak amacıyla oradan ayrıldığını belirten Akkaya, yasaya karşı davranmadığını ve suçlamaları kabul etmediğini kaydetti.

Sanık Metin Bakkalcı da savunmasında, uzun süre Türk Tabipleri Birliği 2. Başkanlığı görevini yürüttüğünü, şuan Türkiye İnsan Hakları Vakfı Genel Sekreteri olduğunu söyledi. Bir çok kez Meclis'in Dikmen Kapısı önünde yasak olmasına rağmen insani ilişkiler içerisinde sorun yaşamadan basın açıklaması yaptıklarını bildiren Bakkalcı, ancak polisin müdahalesinin Meclis'e çok uzak bir noktada Ziya Gökalp Caddesi'nde gerçekleştiğini ileri sürdü.

Bakkalcı, "İnsani açıdan çözülebilecek olay kontrolden çıkarak onlarca insan işkence ve kötü muameleye varacak şekilde muamele gördü. Biz mağdurken sanık durumuna sokulduk. Demokratik haklarımız engellendi" ifadesini kullandı.

Sanık Erol Ekici ise savunmasında, Genel -İş Sendikası Genel Başkanı olduğunu, olay tarinde çeşitli sivil toplum örgütlerinin çağrısı üzerine kamu çalışanlarının geleceğini ilgilendiren yasa tasarısını protesto etmek ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla eyleme katıldığını söyledi. Ziya Gökalp Caddesi'nde polisin müdahalesiyle karşılaştıklarını ancak grubun dağılması konusunda bir anons yapmadığını öne süren Ekici, "Yasaya aykırı bir davranışta bulunmadım" dedi.

Duruşmaya katılan diğer sanıklar da demokratik haklarını kullandıklarını söyledi.

Mahkeme, duruşmaya katılmayan diğer sanıkların dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki 'Torba Eylemi' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement