Anneden Oğluna İkinci Hayat - Son Dakika
Güncel

Anneden Oğluna İkinci Hayat

Anneden Oğluna İkinci Hayat

Şanlıurfa'dan Antalya'da gelen böbrek hastası Mehmet Akbaş'a, annesinden alınan böbrek başarıyla nakledildi.

21.01.2013 13:03

Şanlıurfa'dan Antalya'da gelen böbrek hastası Mehmet Akbaş'a, annesinden alınan böbrek başarıyla nakledildi.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Şanlıurfa'da yaşayan ve belediyede işçi olarak çalışan evli 4 çocuk babası Mehmet Akbaş, 12 gün önce evinde mide bulantısı ve karın ağrısı sıkıntısı yaşaması üzerine hastaneye gitti. Hastanede yapılan tetkiklerin ardından üre ve kreatinin yüksek çıkması sonucu diyalize girmeye başladı.

Nakil olmaya karar veren ve annesi bağış için gönüllü olan Mehmet Akbaş, Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'ne başvurdu. Hastanede Organ Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Alper Demirbaş ve Opr. Dr. Sabri Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonla 70 yaşındaki Rabiya Akbaş'tan alınan böbrek, 42 yaşındaki oğlu Mehmet Akbaş'a nakledildi.

Mehmet Akbaş, 12 gün boyunca diyalize girdiğini, ardından ailesiyle konuşarak nakil olmasının daha iyi bir çözüm olacağına karar verdiğini belirtti.

Medical Park Antalya Hastane Kompleksi'nde nakil olan arkadaşının tavsiyesi ve araştırmaları sonucunda Şanlıurfa'dan Antalya'ya geldiklerini anlatan Akbaş, annesinin böbreğini bağışlamak istediğini kaydetti.

Annesinin 2 böbreğini birden kendisine vermek istediğini dile getiren Mehmet Akbaş, şunları kaydetti:

"Beni 9 ay karnında taşıdı, 2 yıl sütünü verdi. 42 yaşıma kadar bir an olsun benden sevgisini esirgemedi. Bu zor günümde de canından parça verdi. Annem benim baş tacım. Anneme ve operasyonu gerçekleştiren tüm organ nakli ekibine çok teşekkür ediyorum."

Oğluna böbreğini bağışlayan 9 çocuk annesi Rabiya Akbaş da oğlunun hastalığının kendi hastalığı gibi olduğunu vurgulayarak, diyalize girerek acı çekmesini istemediğini, bu nedenle böbreğimi bağışladığını ifade etti.

Nakli gerçekleştiren Prof. Dr. Alper Demirbaş ise ameliyatların başarılı geçtiğini, hem annenin hem oğlunun sağlık durumlarının iyi olduğunu bildirerek, birkaç gün içinde taburcu olacaklarını kaydetti.

Muhabir: Şamil Kahveci

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - ANTALYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anneden Oğluna İkinci Hayat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement