Annelerinin böbrekleriyle hayata tutunup evlendiler - Son Dakika
Güncel

Annelerinin böbrekleriyle hayata tutunup evlendiler

ANIL KURU - Yıllardır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve annelerinin verdiği böbreklerle yaşama bağlanan Yakup Kılıç ile Esra Çelik, naklin gerçekleştiği hastanede tanışarak dünyaevine girdi...

22.10.2013 11:35

ANIL KURU - Yıllardır böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gören ve annelerinin verdiği böbreklerle yaşama bağlanan Yakup Kılıç ile Esra Çelik, naklin gerçekleştiği hastanede tanışarak dünyaevine girdi.

Kronik böbrek yetmezliği nedeniyle tedavi gördükleri Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tanışan Yakup Kılıç (32) ve Esra Çelik (31), annelerinden aldıkları böbreklerle yeni bir hayata birlikte adım attı.

Anne Fatma Kılıç oğlu Yakup'a, Kamile Çelik de kızı Esra'ya böbrek bağışıyla çocuklarının sağlıklarına kavuşmalarını sağladı. Hastalıkları nedeniyle tedavi gördükleri sırada tanışarak arkadaş olan çift, kısa sürede evlenmeye karar verdi.

Bafra ilçesinde bir düğün salonundaki törenle dünyaevine giren çift, düğün pastasını keserek birbirlerine ikram etti. Akrabaları ve arkadaşlarıyla oyun havaları eşliğinde oynayan çift, hatıra fotoğrafları ile mutlu günlerini ölümsüzleştirdi.

Düğünde AA muhabirine yaşadıklarını anlatan Esra Kılıç, diyaliz tedavisi gördüğü sırada tanıştığı eşinin kendisinden önce böbrek nakli olduğunu belirtti.

Eşinin tecrübelerinden faydalandığını ifade eden Kılıç, "Tanışmamızın başında genelde hastalığımızdan bahsettik. Kendisinden nakil aşamasının nasıl geçtiğini öğrendim. Daha sonra hastanede görüşmeye başladık. Eşimle kader birliği yaptık. Aynı sorunu yaşadığımız için birbirimizi daha iyi anlıyoruz. İkimiz de annelerimizin böbreğini aldık. Annelerimize teşekkür ediyoruz, hayatımızı kurtardılar" dedi.

Yakup Kılıç ise eşini ilk gördüğünde çok heyecanlandığını vurgulayarak, "Eşimden önce böbrek nakli olmuştum. Tedavi süreci devam ederken tanıştığım eşimle arkadaşlığımızın üçüncü ayında evlenme kararı aldık" diye konuştu.

- "İki gence can verdik"

Oğluna böbreğini verdiği için çok mutlu olduğuna dikkati çeken anne Fatma Kılıç, "İki gence can verdik. Ameliyatta gözümü bir yumdum, bir açtım, karşımda sağlıklı bir evlat gördüm" ifadelerini kullandı.

Anne Kamile Çelik ise kızı için böbreğini verirken bir an bile tereddüt etmediğini dile getirerek, "O anlar anlatılamaz, tarif edilemez. Artık ölsem de gam yemem" dedi.

- 250'nci böbrek naklini pastayla kutlamışladı

OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi üroloji servisinde gerçekleştirilen 250'nci böbrek nakli, hasta ve yakınları ile sağlık personeli tarafından pasta keserek kutlanmıştı. Kutlama programına katılan Kılıç çifti, ameliyatı gerçekleştiren ekibe ve hastane personeline davetiye bırakmıştı.

OMÜ'de gerçekleştirilen 250 böbrek nakli içinde Yakup ve Esra'nın böbrek nakli ameliyatları da yer alıyor. .

Annelerinin böbrekleriyle hayata tutunup evlendiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Annelerinin böbrekleriyle hayata tutunup evlendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement