Annenin Öğretmen Şiddeti Mücadelesi - Son Dakika
Güncel

Annenin Öğretmen Şiddeti Mücadelesi

Psikolog olarak görev yaptığı okulda, öğretmeni tarafından şiddete uğrayan oğlu nedeniyle davacı olan Elvan Bulut önce işinden oldu, ardından açtığı işe iade davasını kazandı.

16.05.2015 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Oğlunun öğretmeni hakkında yaptığı şikayette ders niteliğinde açıklamada bulunan Bulut, "Bu konunun takipçisi olmamın tek sebebi şiddete maruz kalan öğrencinin benim oğlum olması değil, asla yan yana gelmemesi gereken eğitim ve şiddet kavramlarına bakış açımdır" dedi.

Gereği Yapılmadı

Adapazarı Özel ENKA İlkokulu öğrencisi oğlunun, ders öğretmeni Mücahit Şaşmaz tarafından doktor raporuna göre 'basit tıbbi müdahaleyle geçebilecek nitelikte' yaralanmasının ardından Elvan Bulut, okul müdüründen gerekenin yapılmasını istedi. Gereğinin yapılmaması üzerine olay savcılığa intikal etti. Bulut, "Oğlumun durumu hakkında rapor aldım. Ancak okul yönetimi darp izinin öğretmen tarafından yapılıp yapılmadığından emin olmadıklarını bildirdi ve öğretmene yazılı uyarıda bulundu" dedi.

Sakarya Başsavcılığı da öğretmen Şaşmaz hakkında "Basit yaralama" suçundan dava açtı. Sanık öğretmen duruşmada "Düzeni sağlama açısından her iki öğrencinin de kolundan tutup sınıf öğretmenin odasına götürdüm" dedi. Duruşma çocukların dinlenmesi için ertelendi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Annenin Öğretmen Şiddeti Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement