Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.GAZİPAŞA Havalimanı'nda kurumlar arasındaki işbirliğini sağlamak, olası uçak kazası ya da yangına zamanında müdahale etmek için tatbikat yapıldı.

01.06.2013 10:06

Foto: Kermesten

===

Gazipaşa Havalimanı'nda yangın tatbikatı

GAZİPAŞA Havalimanı'nda kurumlar arasındaki işbirliğini sağlamak, olası uçak kazası ya da yangına zamanında müdahale etmek için tatbikat yapıldı. Gazipaşa Havalimanı'nda yapılan tatbikatta, temsili olarak piste gövde üzerinde iniş yaptıktan sonra pisten çıkarak yanan bir uçağa müdahale edildi. Uçaktaki yaralıların kurtarıldığı tatbikattı, Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı yönetti.

Kulenin alarmı vermesiyle birlikte havalimanına ait itfaiye ve sağlık ekipleri, kısa sürede alana ulaştı. İtfaiye ekipleri senaryo gereği yanan uçağa müdahale ederken, Gazipaşa Orman İşletme ekipleri de takviye amacıyla olay yerine geldi. Havalimanı güvenlik görevlileri, alanın çevresinde güvenlik şeridi oluşturdu. Yangının kontrol altına alınmasının ardından yaralanan yolcular çıkarıldı ve olay yerinde bekleyen ambulanslarla hastaneye götürüldü.

TATBİKAT BAŞARILI GEÇTİ

Gerçeğini aratmayan tatbikatı izleyen Kaymakam Muhittin Pamuk, ekipleri tebrik etti. Havalimanı Müdürü Cengiz Aşıklı, tatbikatın ardından yaptığı açıklamada, yıl içerisinde sürekli ateşli ve ateşsiz tatbikatların yapıldığını, itfaiye personelinin 12 ay boyunca sürekli eğitimden geçtiğini söyledi. Olası kazalarda zamanın çok önemli olduğunu vurgulayan Aşıklı, bu tür olaylarda insanların zamanla yarışmaları gerektiğini kaydetti.

PAMUK: KOORDİNASYON ÖNEMLİ

Kaymakam Muhittin Pamuk ise havalimanının birçok kurumun koordinasyonu içerisinde yürütülmesi gereken komplike bir kuruluş olduğunu belirtti. Koordinasyon sağlanamadığı zaman havalimanında hizmet kalitesini yakalama imkanının olmadığını kaydeden Kaymakam Pamuk, "Polis, jandarma, orman işletme, havalimanındaki itfaiye, sağlık ve özel güvenlik teşkilatlarıyla birlikte ortak bir şekilde gerçekleştirildi. Koordinasyon içerisinde başarılı bir tatbikat oldu. İnşallah bu tür olumsuzlukla Gazipaşa Havalimanı'nda karşılaşmayız" dedi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,

Foto: Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, üzüm heykeli

===

Bakan Çelik'ten Göynük'e teşekkür

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, prim borcu bulunmayan Göynük Belediyesi'ne gönderdiği yazıyla teşekkür etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik imzasıyla gönderilen yazıda, 2012 Aralık dönemi itibariyle prim borcu bulunmayan ve sosyal güvenlik prim ödemelerini aksatmayan Göynük Belediyesi'ne hassasiyetinden dolayı teşekkür edildi.

Kurum tarafından verilen hizmetlerin kalitesinin arttırılması, sürdürülebilir ve adil bir sosyal güvenlik sisteminin kurulabilmesi için primlerin zamanında ve tam olarak tahsil edilmesinin önemi belirtilen yazıda, Göynük Belediyesi'nin prim borçlarını ödemede gösterdiği duyarlılığa vurgu yapıldı.

Bakanlığın teşekkür yazısının, Göynük Belediyesi'nin yıllardır yürüttüğü dengeli ekonomik politikaların önemini ortaya çıkardığını anlatan Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, yazının kendilerini onurlandırdığını kaydetti.

Göynük Belediyesi'nin yıllardır gelirlerinin yüzde 30'dan fazlasını yatırıma ayırdığına dikkati çeken Başkan Topaloğlu, "Kaynak kullanımındaki hassasiyeti ile borçsuz ve sürekli nakdi olan bir kurum özelliğini korumuştur. Hiçbir kuruma borcu bulunmazken, hiçbir döneminde de kredi kullanma ihtiyacı hissetmemiştir. Önümüzdeki yıl Kemer'e borcu olan bir kurum yükü ile değil, artı bir değer olarak katılacak olmanın haklı gururunu yaşamaktayız" dedi.

Saffet YENİGÜN/KEMER,

Foto: Kemer İlçe Jandarma Komutanlığına getirilen şahısların fotosu

===

Fidanlar toprakla buluştu

ANTALYA Orman Bölge Müdürlüğü, Ulupınar Orman İşletme Şefliği ve Kemer Doğa Dostları Spor Kulübü işbirliğinde yürütülen 'Herkes Bir Fidan Diksin' kampanyası kapsamında Çamyuva Beldesi'nde düzenlenen etkinlikle 160 fıstıkçamı dikildi. Fidan dikimi öncesinde Çamyuva Belediyesi'nde kokteyl düzenlendi. Kokteyle, Çamyuva Belediye Başkanı Ahmet Can, Göynük Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Çulfa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Coşkun Görür, Kemer eski Belediye Başkanı Hasan Şeker, Kemer Doğa Dostları Spor Kulübü Başkanı Oktay Şensoy ve kulüp üyeleri katıldı.

Kokteylde konuşan Kulüp Başkanı Oktay Şensoy, ormanların yaşamın bir parçası olduğunu belirterek, "Bizler, en kıymetli hazinemiz olan ormanları korumak ve çoğaltmak düşüncesindeyiz. Amacımız daha çok ağaç ve daha çok ormanı ülkemize kazandırmaktır. Ağaçların yok edilmesi durumu, doğa dengesizliğini yaratıyor. Gelecek nesillere bir şey bırakabilmek için kendi imkanlarımızla bu tür etkinlikler yapıyoruz" dedi.

Kokteylin ardından Çamyuva Beldesi'nin girişinde bulunan ekim alanına geçildi. Protokol, kulüp üyeleri, basın mensupları ve vatandaşlar, 160 adet fıstıkçamını toprakla buluşturdu. Fidan dikimi sonunda etkinliğe katılanlar, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Saffet YENİGÜN/KEMER,

Foto: Öğrencilerin boyama yapması

===

Fen Lisesi'ne kütüphane

FETHİYE Belediyesi Fen Lisesi bünyesinde oluşturulan Türkan Külen Kütüphanesi açıldı. Kütüphane açılışına, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, kütüphaneye adı verilen DR. Türkan Külen ve Fethiye Lions Kulübü üyeleri katıldı. Fethiye Lions Kulübü'nün destekleriyle oluşturulan kütüphaneni açılış kurdelesini Başkan Saatcı, Türkan Külen ile birlikte çözdü. Açılışın ardından katılımcılar kütüphanedeki kitapları inceledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin, Fethiye Lions Kulübü'ne kütüphane salonuna verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Fethiye Lions Kulübü Başkanı Esin Artun ise "Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Fethiye'nin geleceğine çok büyük bir yatırım yaparak Fethiye Belediyesi Fen Lisesi'ni hizmete açtı. Bu çalışmanın ardından bizlerde Dr. Türkan Külen'in adını verdiğimiz kütüphane salonunu hizmete açıyoruz" dedi. İsminin kütüphane salonuna verilmesinden dolayı duygulu anlar yaşayan Dr. Türkan Külen ise, sağlığı daim olduğu sürece bu tür hizmetler vermek için elinden geleni yapacağını söyledi.

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Kütüphane açılışından genel ve detay fotoğraflar

=== - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement