Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Güncel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.Sergi açılışından fotolar.

12.06.2013 09:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Sergi açılışından fotolar.

===

Miniklerden değerler eğitimi sergisi

DEMRE'de anasınıfı öğrencileri tarafından Cumhuriyet Alanı'nda değerler eğitimi sergisi açıldı. Kayaaltı Anasınıfı Öğretmeni Reyhan İnceler'in 15 öğrencisiyle birlikte yılı boyunca yaptığı çalışmaların yer aldığı sergi büyük ilgi gördü. Sergide, atık maddeler ve pet şişelerden yapılmış çeşitli eşyalar ve oyuncaklar, diş sağlığı, beslenme, denizlerin ve çevrenin korunmasına yönelik yapılan çalışmalar yer alıyor. Fareli Köyün Kavalcısı adlı öyküyü de canlandıran minikler, yaptıkları çeşitli gösterilerle de sergiyi gezenlere eğlenceli anlar yaşattı. Sergiyi Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal ve çok sayıda davetli gezdi.

Ahmet ACAR/DEMRE,

Foto: Geceden fotolar

===

El emeklerini sergilediler

GAZİPAŞA Halk Eğitim Müdürlüğü, 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı'nın tamamlanması dolayısıyla yılsonu sergisi açtı. Belediye Fuar Alanı'nda düzenlenen serginin açılışına Kaymakam Muhittin Pamuk, Belediye Başkan Vekili Cengiz Şenol, siyasi parti temsilcileri, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı. Halk oyunları gösterisiyle başlayan açılış töreni, protokol konuşmalarıyla devam etti.

'SICAK KOLTUKLARINIZI BIRAKIN'

Halk Eğitim Müdür Yardımcısı Necmettin Şanlı, HEM bünyesinde açılan kurslar hakkında bilgi verdi. Bu yıl 426 kurs açtıklarını belirten Şanlı, kurslarda 7 bin 729 kursiyerin eğitim aldığını söyledi.

Açılışta konuşan Kaymakam Muhittin Pamuk ise daire ve kurum amirlerine uyarılarda bulundu. Son yıllarda kamu kurum ve kuruluşlarının yönetim anlayışında değişimler yaşandığını vurgulayan Kaymakam Pamuk, kurum müdürlerine bu değişime ayak uydurmalarını istedi.

Kurum müdürlerinin bizzat hizmet için vatandaşın ayağına gitmesini isteyen Kaymakam Pamuk, "Daire amirlerinin sıcak koltuklarından kalkması, lüks makam odalarından çıkması gerekiyor. Vatandaşın gelmesini beklemeden bizim vatandaşa gitmemiz gerekiyor. Kamuda vatandaş odaklı hizmet anlayışı bu. Vatandaş bizim ayağımıza değil biz vatandaşın ayağına gideceğiz. Bu çok önemli" diye konuştu.

Konuşmaların ardından bağlama ve keman korusu kısa bir konser verirken, daha sonra serginin açılışı yapıldı. Kurdelenin kesilmesinin ardından sergiyi gezenler, kursiyerlerin ortaya çıkardığı tüm eserlerle yakından ilgilendi. Sergi gezisinin ardından protokol mensuplarına küçük bir kokteyl verildi.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA,

Foto: Açılıştan foto

===

Öğrencilerin mezuniyet sevinci

KEMER Anadolu Lisesi'nin 5'inci dönem mezunları için mezuniyet töreni düzenlendi. Kemer Anadolu Lisesi 2012- 2013 eğitim öğretim yılı 12'nci sınıfların mezuniyeti, okul bahçesinde düzenlenen törenle yapıldı. Törene, İlçe Milli Eğitim Şube Müdür Vekilleri Mustafa Özkaynak ve Kahraman Üraz, Okul idaresi, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Öğrenciler adına konuşan dönem birincisi Deniz Özölmez, yeni bir hayata atılacaklarını belirterek, okul idaresine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Konuşmasının ardından Özölmez, okulun yaş kütüğüne adının yazıldığı levhayı çaktı.

Mezun olan öğrencilerden Hüseyin Gürcü ve Havva Nur Kurşun ile 11'inci sınıf öğrencileri Buğrahan Temiz ve Sümeyye Esen arasında okul flaması devir teslim töreni gerçekleştirildi. Mezun öğrenciler, okulun flamasını, bir önceki sınıf öğrencilerine teslim etti. Dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından plaketleri ve başarı belgeleri verildi. Törende öğrenciler, Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni hep bir ağızdan okudu. Büyük bir heyecanla keplerini havaya fırlatan öğrenciler, mezun olmanın coşkusunu yaşadı. Tören, düzenlenen eğlencenin ardından sona erdi.

Saffet YENİGÜN/KEMER, (DHA)

Foto: Törenden foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement