Antalya'da 'Diren Hamile' Eylemi - Son Dakika
Güncel

Antalya'da 'Diren Hamile' Eylemi

Antalya\'da \'Diren Hamile\' Eylemi

Antalya'da Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, hamile kadınların sokağa çımasına ilişkin eleştirileri protesto etti.

27.07.2013 23:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği üyesi kadınlar, hamile kadınların sokağa çımasına ilişkin eleştirileri protesto etti.

Kalekapısı Attalos Heykeli önünde toplanan yaklaşık 30 kişilik Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği üyesi, karınlarına şişirilmiş balon ve yastık koydu. Buradan Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüş yapan grup, Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklamasında bulundu. 'Karnımız burnumuzda sokağa çıkıyoruz' yazılı pankart ve çeşitli tepki dövizleri taşıyan kadınların açıklamasında Ak Parti iktidarıyla muhafazakarlığın daha da arttığı, muhafazakar anlayışın topluma yerleştirilmesiyle cinsiyetçi söylemler ve kadın düşmanlığının arttığı kaydedildi.

Tecavüzler, cinsel saldırılar, cinsel istismarların durmak bilmediği belirtilen açıklamada, "Suçlular yargılanmıyor, cezalandırılmıyor. Kadın cinayetleri durmuyor, katiller ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası yerine haksız tahrik indirimi ile ödüllendiriliyor" denildi. Eylemde, TRT'deki iftar programındaki konuşmaları nedeniyle Ömer Tuğrul İnançer ile sözlerini onaylayan TRT spikerine tepki gösterilerek kınandıkları açıklandı. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Diren Hamile' Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement