Antalya'da Kuvvetli Fırtına Seraları Vurdu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Kuvvetli Fırtına Seraları Vurdu

Antalya'da kuvvetli fırtına seraları vurduANTALYA'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle kent merkezinin yanı sıra Demre, Gazipaşa ve Kemer ilçelerinde ağaçlar devrildi, tarım alanları zarar gördü.

19.01.2018 15:04

Antalya'da kuvvetli fırtına seraları vurdu

ANTALYA'da dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli fırtına nedeniyle kent merkezinin yanı sıra Demre, Gazipaşa ve Kemer ilçelerinde ağaçlar devrildi, tarım alanları zarar gördü.

Antalya'da saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan fırtına, kent merkezinin yanı sıra Gazipaşa ve Kemer ilçelerinde hayatı olumsuz etkiledi. Dün öğleden sonra başlayan ve sabah saatlerine kadar süren fırtına nedeniyle enerji nakil hatlarında kopmalar meydana geldi. Kent merkezinde bazı ağaçları köklerinden söken fırtına, Gazipaşa'da tarım arazileri ve çilek seralarına zarar verdi. Yine fırtına nedeniyle bir işyerinin tabelası yerinden koparak park halindeki iki aracın üzerine devrildi. İki araçta maddi hasar meydana geldi.

Kemer ilçesi Aslanbucak Mahallesi'nde fırtına nedeniyle yola ağaç devrildi. Trafiğe kapanan yol Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerince kesilerek yoldan kaldırıldı. Beldibi Mahallesi'nde ise bir otelin çatısı kısmen zarar gördü. Bazı iş yerlerinin tentelerinin uçtuğu fırtınada, çöp konteynerleri de yollara savruldu.

DEMRE'DE SERALAR YIKILDI

Demre'de dün sabaha saatlerinde başlayan fırtına, gece yarısından sonra etkisini arttırdı. İlçe merkezinin yanı sıra Kapaklı, Çevreli, Köşkerler mahallelerinde etkili olan fırtına nedeniyle seraların plastik örtüleri parçalandı, ürünler zarar gördü. Köşkerler Mahallesi Dere mevkiindeki 25 dönüm seranın plastik örtüsü tamamen fırtına nedeniyle uçarken pek çok noktada ağaçlar devrildi. Fırtına bugün saat 10.00 sıralarında etkisini kaybetti. Fırtınanın dinmesiyle vatandaşlar hasar tespit çalışması yaparak seralara yeniden plastik örtü çekmeye başladı.

Devrilen ağaçları keserek kaldıran üreticiler, 13 Kasım 2017'den yaşanan hortum felaketinin ardından bu kez fırtına nedeniyle zarar gördüklerini söyledi.

Üreticilerden Hamza Çetin, Önce hortum vurdu şimdi de fırtına. Üreticinin hali bu. Bir de sebze pahalı diyorlar. Dün saat 22.00'den beri seralarımızı kurtarmak için çabalıyoruz. Hiç uyumadık dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri de zarar gören bölgelerde hasat tespit çalışmalarına başladı. Zarar gören seraların büyük kısmının tarım sigortasının bulunmadığı belirtildi.

Antalya\'da Kuvvetli Fırtına Seraları Vurdu
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Kuvvetli Fırtına Seraları Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement