ANTDOB "5. Murad" Balesini Tekrar Sahneleyecek - Son Dakika
Güncel

ANTDOB "5. Murad" Balesini Tekrar Sahneleyecek

ANTDOB "5. Murad" Balesini Tekrar Sahneleyecek

Antalya Devlet Opera ve Balesinin sahneleyeceği "5. Murad" balesi seyirciyle buluşacak.

27.02.2014 11:24

Antalya Devlet Opera ve Balesi (ANTDOB), "5. Murad" balesini tekrar seyirciyle buluşturacak.

ANTDOB'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Sultan 5. Murad'ın hapis kaldığı 28 yıl boyunca Çırağan Sarayı'nda piyanosu ile bestelediği 500'e yakın eserinden bazıları ve Sultan Abdülaziz, Sultan 3. Selim, Sultan Murad'ın kızı Hadice Sultan, Osmanlı Humaynı Mızıkası Şefi Rıfat Bey, Adelburgh, Pisani gibi Osmanlı padişahlarına ithaf edilen özel bestelerden oluşan müziği ile "5. Murad" balesi sahnelenecek.

Eserde, Cankat Özer "Sultan V. Murad"ı canlandırırken, Yağızhan Dahış, "Hayali V. Murad", Müge Ünal "Reftaridil Kadın Efendi", Derya Tokgöz "Eleron Mevhibe Kadın Efendi", Esra Taner "Hadice Sultan", Burcu Bodur "Fehime Sultan", Özde Melek Eren "Fatma Sultan" Selin Berkmen "Diana", Evren İskender "Apollon" rollerinde sahne alacak.

Orkestra şefliğini Hakan Kalkan'ın üstlendiği, dekor ve kostüm tasarımı Savaş Camgöz, ışık tasarımı ise Fuat Gök imzasını taşıyan eser, 1 Mart Cumartesi günü saat 15.00 ve 4 Mart Salı günü saat 20.00'de Haşim İşcan Kültür Merkezi Opera Sahnesi'nde izleyicilerle buluşacak. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ANTDOB '5. Murad' Balesini Tekrar Sahneleyecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement