Havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte, tüm bölgenin en sıcak yazını yaşayan Ceylanpınar ilçesinde, belediye, ilçenin girişinden başlayıp Suriye sınırına kadar devam eden 5 kilometrelik Antep Deresi'nde temizlik çalışmalarına başladı.
Ceylanpınar Belediyesi'nden alınan bilgiye göre, Antep Deresi, ilçede 2006 yılında meydana gelen sel felaketinde taşması sonucu geçtiği tüm mahallelerde büyük hasarlara neden olmuştu.
Havaların ısınması üzerine Antep Deresi'nde başlatılan çalışmalarda büyük kepçeler tarafından dere yatağına indirilen küçük kepçelerle temizlik çalışmaları başlatıldı.
Küçük kepçeler yardımıyla toplanan çöp ve çamur yığınları büyük kepçeler tarafından kamyonlara doldurularak çöp alanlarına taşınıyor.
Temizlenen dere yatağının ardından ilaçlama ekipleri tarafından kireçlenerek mikrop ve haşereye karşı ilaçlanıyor.
Antep deresinde sürdürülen temizlik çalışmasında toplam 20 kamyon çöp yığını çıkartılarak temiz hale getirildi.
Antep Deresi'nde çalışmaları takip eden Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Daşkıran, Sağlık İşleri Müdürü Servet Ekin, Temizlik İşleri Müdürü Suna Kahraman, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, çalışmaları yakından takip ederek belediye çalışanlarına kolaylık dileklerinde bulundu.
2014 yılından bugüne kadar 3. kez derenin temizliğinin yapıldığını dile getiren Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, ''Bu kanal daha önce 10 yıldır el atılmamıştı. Ceylanpınar'ın kara lekesi ve utanç tablosuydu. Burada sinek, sivrisinekten tutun yılanına kadar her türlü pisliği burada barındırıyordu. Biz 2014 yılından bugüne kadar 3. defadır temizliğini yapıyoruz" dedi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)
Son Dakika › Güncel › Antep Deresi'nde Temizlik Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (6)