Lübnan ve Tunus Irak'taki terör saldırısını kınadı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Lübnan ve Tunus Irak'taki terör saldırısını kınadı

Lübnan ve Tunus Irak\'taki terör saldırısını kınadı
21.01.2021 18:35  Güncelleme: 20:44

Lübnan ve Tunus, Irak'ın başkenti Bağdat'ta onlarca kişinin öldüğü terör saldırısına ilişkin kınama mesajları yayımladı.

Lübnan ve Tunus, Irak'ın başkenti Bağdat'ta onlarca kişinin öldüğü terör saldırısına ilişkin kınama mesajları yayımladı.

Lübnan Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Irak'ın istikrarı ve refahını bozmayı hedefleyen saldırının şiddetle kınandığı ifade edildi.

Açıklamada, Irak halkına ve saldırıda ölenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralılara acil şifa dileğinde bulunuldu.

Tunus

Tunus Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada da Tunus'un hükümet ve halk olarak Irak'la dayanışma içinde olduğu belirtilerek saldırıda ölenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara da acil şifa dilendi.

Saldırının kınandığı açıklamada, Tunus'un, terör ve şiddet içeren her türlü aşırılıkla mücadelesinde Irak'ın yanında olduğu kaydedildi.

32 ölü, 110 yaralı

Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezi Tayaran Meydanı'nda ikinci el eşya ve kıyafetlerin satıldığı pazar yerinde bugün peş peşe iki intihar saldırısı düzenlenmişti.

Irak güvenlik makamları, saldırıda 32 kişinin hayatını kaybettiğini, 110 kişinin de yaralandığını açıklamıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Lübnan ve Tunus Irak'taki terör saldırısını kınadı - Son Dakika


Advertisement