Arçelik AŞ'nin Romanya Pazarındaki Markası Arctic'ten Yeni Yatırım - Son Dakika
Güncel

Arçelik AŞ'nin Romanya Pazarındaki Markası Arctic'ten Yeni Yatırım

Arçelik AŞ\'nin Romanya Pazarındaki Markası Arctic\'ten Yeni Yatırım

Arçelik AŞ’nin Romanya beyaz eşya pazarındaki markası Arctic, Gaesti fabrikasındaki yeni buzdolabı üretim hattının resmi açılışını gerçekleştirdi.

05.11.2013 15:11

Arçelik AŞ'nin Romanya beyaz eşya pazarındaki markası Arctic, Gaesti fabrikasındaki yeni buzdolabı üretim hattının resmi açılışını gerçekleştirdi.

Arçelik'ten yapılan açıklamaya göre, Arctic, Gaesti fabrikasındaki yeni buzdolabı üretim hattının resmi açılışını 31 Ekim 2013 tarihinde, Romanya Başbakanı Victor Ponta, Türkiye'nin Romanya Büyükelçisi Ömür Şölendil, devlet yetkilileri, yerel makamlar, Arçelik AŞ ve Arctic üst yönetiminin katılımıyla gerçekleştirdi.

Açılışta konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik AŞ Genel Müdürü Levent Çakıroğlu, "Arctic, Arçelik AŞ bünyesine katıldığı 2002 yılından bu yana yaptığımız yatırımlar neticesinde büyük bir dönüşüm sürecine girdi. Bugüne dek 108 milyon avroya ulaşan yatırımımızla, Arçelik'in ileri teknolojisini Arctic'e aktardık. 2002'de 300 bin adet olan üretim kapasitesi, yılda 2,5 milyon adede ulaştı ve Arctic, Arçelik Eskişehir Buzdolabı İşletmesi'nden sonra Avrupa'daki en büyük buzdolabı üretim tesisi haline geldi" dedi.

Çakıroğlu, 24 milyon avro tutarındaki yeni yatırımın, sağlanan teşvikle 10,2 milyon avroluk kısmının Romanya Devleti tarafından karşılanacağını belirterek,  Romanya Hükümetine değerli katkıları ve Arctic'in gelişimi konusunda gösterdikleri destek ve güven için teşekkürlerini sundu.

Yeni üretim hattıyla ilgili bilgiler veren Arctic Genel Müdürü Monica Iavorschi ise 2 yıl önce Gaesti fabrikasının üretim kapasitesini geliştirmek için başlattıkları süreci başarıyla tamamladıklarını belirterek, "Üretim kapasitemizdeki artış, işimizi daha da büyütmemize ve hem iç pazarda hem de ihracat pazarındaki konumumuzu güçlendirmemize katkıda bulunacak. Yeni hattımızda üreteceğimiz, üstün teknolojiye sahip sınıfının en iyisi buzdolaplarımızla mevcut pazar konumumuzu daha da sağlamlaştıracağız" dedi.

Verilen bilgiye göre, Romanya'nın en büyük beyaz eşya üreticisi konumunda olan Arctic, 2.500 çalışanı ile faaliyet gösteriyor. Firma yıllardır yüzde 35'i aşkın pazar payı ile Romanya beyaz eşya pazarındaki lider konumunu sürdürüyor. Şirket, 2012 yılında yaklaşık yüzde 75'i ihracat gelirlerinden sağlanmak üzere, 272 milyon avro ciro elde etti. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arçelik AŞ'nin Romanya Pazarındaki Markası Arctic'ten Yeni Yatırım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement