Arjantin-Şili sınırında kar esaretiMahsur kalan 400'ü aşkın kişi 4 günün ardından kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

Arjantin-Şili sınırında kar esaretiMahsur kalan 400'ü aşkın kişi 4 günün ardından kurtarıldı

- Arjantin-Şili sınırında kar esareti Mahsur kalan 400'ü aşkın kişi 4 günün ardından kurtarıldı Arjantin-Şili sınırında bulunan dağ geçidinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasıyla mahsur kalan 400'ü aşkın kişi 4 gün sonra kurtarıldı.

16.07.2022 15:45  Güncelleme: 15:51

- Arjantin- Şili sınırında kar esareti

Mahsur kalan 400'ü aşkın kişi 4 günün ardından kurtarıldı

BUENOS AIRES - Arjantin-Şili sınırında bulunan dağ geçidinde yoğun kar yağışı nedeniyle yolların kapanmasıyla mahsur kalan 400'ü aşkın kişi 4 gün sonra kurtarıldı.

Arjantin ve Şili'de yoğun kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi. Özellikle 9 Temmuz'da başlayan ve şiddetlenen kar fırtınası nedeniyle And Dağları eteklerinde 400'ü aşkın kişi araçlarıyla mahsur kaldı. Çoğunluğunu kamyon şoförleri ve turistlerin oluşturduğu kişiler, 4 günlük kar esaretinin ardından kurtarıldı. Şili Bayındırlık Bakanlığı Salı günü yaptığı açıklamada mahsur kalan tüm yolcuların tahliyesinin tamamlandığını duyurdu.

Kar esareti son buldu

Arjantin-Şili sınırında bulunan dağ geçidinde 400'ü aşkın kişinin mahsur kaldığı olayda, yoğun sis ve kar yağışı yolları kapatmış ve görüş açısını sıfıra indirmişti. Geçitte uzun kamyon kuyrukları da oluşmuştu.

Arjantin-Şili sınırında kar esaretiMahsur kalan 400\'ü aşkın kişi 4 günün ardından kurtarıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Arjantin-Şili sınırında kar esaretiMahsur kalan 400'ü aşkın kişi 4 günün ardından kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement