Arjantinli Yüzücü Ola, İstanbul Boğazı'nı Yüzerek Geçti - Son Dakika
Güncel

Arjantinli Yüzücü Ola, İstanbul Boğazı'nı Yüzerek Geçti

Arjantinli Yüzücü Ola, İstanbul Boğazı\'nı Yüzerek Geçti

Arjantinli Yüzücü Matias Ola, Anadolu yakasında Kanlıca İskelesi'nden denize girip, 35,5 dakika sonunda Emirgan İskelesi'nden kıyıya çıktı.

02.10.2013 16:23  Güncelleme: 16:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Matias Ola, Anadolu yakasında Kanlıca İskelesi'nden denize girip, 35,5 dakika sonunda Avrupa yakasında Emirgan İskelesi'nden kıyıya çıktı. Ola'nın İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçişi sırasında gemi trafiği durdurulurken, kendisine de Sahil Güvenlik Komutanlığı ile Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünden birer tekne eşlik etti. Ayrıca Arjantinli yüzücüyü iki ayrı bot takip ederek, herhangi bir soruna karşı hazır bulundu.

Dünyayı Birleştirmek Projesi kapsamında geldiği Türkiye'de İstanbul Boğazı'nı yüzerek geçme hedefini gerçekleştiren Matias Ola, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, deniz suyunun çok akıntılı ve soğuk olduğunu belirterek, Başlarken çok enerji harcadım. Ama Asya kıtasından Avrupa kıtasına yüzmek bana büyük bir cesaret verdi. Cebelitarık parkuru ve diğer yüzdüğüm yerlerde geçişler farklıydı. Bering Boğazı'nda 130 kilometre yüzdüm ve su sıcaklığı 2 dereceydi. İstanbul Boğazı'nın ise akıntısı çok fazla. Dünyadaki bütün boğazları yüzerek geciyorum. Toplamda 8 boğazı yüzerek geçeceğim. İstanbul Boğazı'ndaki akıntı biraz olumsuz etkiledi ve geçmeyi başardım dedi.

Emirgan iskelesine vardıktan sonra çay içerek ısınmaya çalışan Arjantinli yüzücü, Türkiye ve Arjantin bayraklarıyla da poz verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arjantinli Yüzücü Ola, İstanbul Boğazı'nı Yüzerek Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement