Arnavutluk'un Yeni Cumhurbaşkanı Nişani, Kosova'da - Son Dakika
Güncel

Arnavutluk'un Yeni Cumhurbaşkanı Nişani, Kosova'da

Arnavutluk\'un Yeni Cumhurbaşkanı Nişani, Kosova\'da

Arnavutluk'un yeni Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, ilk yurtdışı ziyaretini Kosova'ya gerçekleştirdi.

30.08.2012 18:38

Arnavutluk'un yeni Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, ilk yurtdışı ziyaretini Kosova'ya gerçekleştirdi. Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga tarafından Priştine'de karşılanan Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani'ye resmi devlet töreni düzenlendi. Kosova ile Arnavutluk Cumhurbaşkanları önce baş başa, ardından heyetler arası görüşmeler yaptı.

Görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında ilk konuşan, Kosova Cumhurbaşkanı Atifete Yahyaga, Arnavutluk ile her alanda işbirliği içinde olduklarını belirtirken, Arnavutluk Cumhurbaşkanı Nişani'nin ilk resmi ziyaretini Kosova'ya yapmasının kendileri için büyük bir gurur kaynağı olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Yahyaga, bu ziyaretin Arnavutluk'un bağımsızlığının 100′üncü yılında olmasının Kosova için sembolik bir önemi olduğunu vurguladı. Ayrıca Yahyaga, Arnavutluk'un bağımsızlığının 100. yılının Kosova'da büyük törenlerle kutlanacağını belirtti.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Arnavutluk'un, Kosova'yı her zaman desteklediğini ve bundan sonra da desteklemeye devam edeceğini belirtti. İki ülkenin ortak zorlukları paylaştığını kaydeden Nişani, denetimli bağımsızlığın sona ermesi sürecinde Kosova kurumlarının sürdürdüğü çalışmaları ve bu süreçte ülkeye destek verenleri tebrik etti. Nişani, denetimli bağımsızlığın kaldırılmasının ülke açısından tarihi önem taşıdığını söyledi.

Kosova ve Sırbistan arasındaki müzakere sürecine de değinen Cumhurbaşkanı Nişani, "Diyalog sürecinde hükümet kurumlarını destekliyoruz. Müzakereler, entegrasyon yolunda uzlaşı ve refah ruhu kazanmak için ön koşullar yaratır. Diyalog sorunların çözümü için en verimli yoldur" ifadelerini kulandı. Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, bölgede Kosova'nın istikrar ve barışın simgesi olduğuna da vurgu yaptı.

Arnavutluk Cumhurbaşkanı Buyar Nişani, Kosova Başbakanı Haşim Taçi ve Meclis Başkanı Yakup Krasniçi ile de ayrı ayrı görüşerek, Kosova Meclisi'nde bir konuşma yaptı. Buyar Nişani yarın Prizren'ide ziyaret edecek.

(SS)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Arnavutluk'un Yeni Cumhurbaşkanı Nişani, Kosova'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement